Saken oppdateres!

Skandinavias største mediekonsern forbereder en salgsprosess for forbrukslånstjenesten Lendo.

Schibsted samarbeider med Citigroup etter en strategisk gjennomgåelse av selskapet. Planen er å hente inn bud fra interessenter over sommeren, ifølge Bloombergs kilder.

De samme kildene anslår at Schibsted vil få opptil 450 millioner euro for Lendo. Det tilsvarer over 4,4 milliarder norske kroner.

I sin andrekvartalsrapport forrige måned skrev Schibsted at selskapet hadde igangsatt en «strategisk gjennomgåelse» av Lendo for å ta ut hele potensialet i eierskapet, og at det fikk hjelp av eksterne rådgivere.

Ifølge kildene kan Schibsted ta inn bud etter sommeren. Flere oppkjøpsfond kan være blant interessentene.

Det har en tid vært spekulert i om Lendo skal selges. Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund uttalte følgende til E24 i mai i år om eventuelt salg av Lendo og Prisjakt:

– Vi får se, vi har en såkalt strategisk vurdering, men det avhenger av interessen. Får vi et superattraktivt tilbud om salg, så er vi åpne for det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.