Riggselskapet Borr Drilling, der investor Tor Olav Trøim er blant de største aksjonærene, har signert en bindende intensjonsavtale om å selge tre av riggene selskapet har under bygging for 320 millioner dollar, tilsvarende 3,1 milliarder kroner.

Det gjelder de tre jackup-riggene «Tivar», «Huldra» og «Heidrun» som er under bygging ved Keppel Fels-verftet.

De 320 millioner dollarene vil bli brukt til å betale leveringsavdrag på de tre riggene, og eliminerer således tilknyttede aktiviseringskostnader som ellers ville påløpt i fremtiden, opplyses det.

Tidlig mandag ettermiddag stiger Borr Drilling-aksjen rundt fire prosent.

Flere kapitalinnhentinger

Tor Olav Trøim startet Borr Drilling i 2016, og oppskriften var å kjøpe rigger på billigsalg etter at markedet kollapset, som følge av et kraftig og vedvarende fall i oljeprisen. Men til tross for en lovende start, surnet veddemålet etter hvert som oppturen lot vente på seg, og det ble bare verre etter at koronapandemien slo inn i markedet i 2020.

Borr og Trøim har flere ganger fått med seg kreditorer og investorer på løsninger som har utsatt den store gjelden. I årsskiftet 2020/2021 ble selskapet nødt til å gjennomføre sin tredje emisjon på ni måneder for å få utsettelser fra långiverne.

Sent i desember i fjor ferdigstilte riggselskapet nok en emisjon og fikk på plass en ny utsettelse hos kreditorene.

Den gangen innebar avtalen en utsettelse av til sammen 1,4 milliarder dollar i gjeldsforfall, eller 12,4 milliarder kroner. Avtalen dekket Borrs forpliktelser overfor skipsverft i Singapore, PPL og Keppel, som ble utsatt fra 2023 til 2025. En viktig betingelse for avtalen er at Borr også må komme til enighet med sine andre kreditorer, inkludert obligasjonseiere, om utsettelse av resten av selskapets gjeld.

Samtidig fikk selskapet inn 30 millioner dollar i friske penger gjennom en emisjon, der Trøim ble tildelt 1,333 millioner aksjer i, tilsvarende en tegning for 26 millioner kroner. Han gjorde comeback som styreleder i selskapet tidligere i år, etter at Paal Kibsgaard ga seg.

I slutten av mai meldte selskapet at planen var å fullføre refinansieringen innen utgangen av andre kvartal.

Varsler oppdateringer

Mandagens varslede transaksjon er ifølge Borr en del av planen for å refinansiere og optimalisere kapitalstrukturen i selskapet. Riggselskapet venter videre å oppdatere markedet på fremgangen i refinansieringsplanen i løpet av de nærmeste dagene.

Etter salget vil Borr Drilling ha 23 rigger i flåten, hvorav 20 er på kontrakter og to under bygging på verftet. Selskapet gjentar målet om å ha alle 23 rigger gående på kontrakter innen utgangen av året.

Transaksjonen er ventet å være sluttført i løpet av 30 dager.

Borr Drilling har seilt på en gyllen offshorebølge i aksjemarkedet de siste månedene. Bare i år har selskapet steget 183 prosent på Oslo Børs. Det siste året har aksjen steget 264 prosent. Riggselskapet prises nå til 8,1 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.