Hovedindeksen faller fra børsåpning, og er i skrivende stund ned 0,37 prosent.

Blant de store selskapene som presenterte kvartalsresultater i dag er dette status nå:

XXL, som leverte kraftig omsetningsvekst i kvartalet, er opp 2,14 prosent. Det betyr at aksjen har hentet seg inn betydelig etter å på det meste ha falt syv prosent.

Telenor, som i dag tidlig presenterte svakere kvartalsresultater enn ventet, er ned 3,03 prosent.

Treningskjeden Sats, som har vært hardt rammet av korona, stiger 2,19 prosent fra børsåpning til tross for et negativt resultat før skatt på 114 millioner kroner.

Det var en god dag for Oslo Børs i går som endte handelsdagen to prosent opp.

Resultatsesongen er i gang for fullt

Resultatsesongen fortsetter i dag.

  • Sportskjeden XXL leverte kraftig omsetningsvekst i andre kvartal. Omsetningen endte på 2,867 milliarder kroner, noe som er nesten 700 millioner mer enn i samme kvartal i fjor. Ebitda kom på 385 millioner kroner, noe som er rekordhøyt. Aksjen har siden 25. mars steget med utrolige 550 prosent, noe som gjør den til en av vinnerne på børsen. – Vi har snudd oss 180 grader rundt. Og det har gått fra full stopp til full fart, sa XXL-sjef Pål Wibe da han la frem resultatene for andre kvartal.
  • Treningssenterkjeden Sats ble hardt rammet av koronapandemien, noe som gjenspeiler seg i dagens kvartalsresultater. Resultatet før skatt endte på minus 114 millioner kroner, en dramatisk forverring sammenlignet med samme kvartal i fjor da de gikk 74 millioner kroner i pluss. Selskapet anslår at pandemien totalt sett har barbert bort 520 millioner kroner fra omsetningen, og 270 millioner kroner fra driftsresultatet (ebitda).
  • Det halvstatlige telekonsernet Telenor opplevde også at korona rammet, og selskapet ble rammet av kundeflukt i Asia. Omsetningen i andre kvartal endte på 30,9 milliarder kroner, og ebitda kom på 12,96 milliarder kroner. Begge deler er dårligere enn det analytikere hadde ventet på forhånd. Selskapet estimerer at den totale koronaeffekten på driftsresultatet (ebitda) i første halvår er på én milliard kroner, hvorav Asia utgjør 80 prosent av resultatbortfallet.
  • Norske Skog fikk også tydelig en negativ koronaeffekt i regnskapet, og brutto driftsresultat (ebitda) i andre kvartal var 138 millioner kroner. På samme tid i fjor var det samme resultatet på 444 millioner kroner. – Koronapandemien hadde betydelige negative effekter på etterspørselen i alle våre markeder, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog.
  • Kjemikalieselskapet Borregaard fikk et rekordstort ebitda, driftsresultat før skatt, på 361 millioner kroner i andre kvartal, ifølge selskapets kvartalsrapport torsdag. Det er en solid oppgang fra 283 millioner i fjor. Resultat før skatt endte på 113 millioner kroner, ned fra 140 millioner kroner i fjor. De omsatte for 1,36 milliarder kroner.– Vi er fornøyde med konsernets sterke resultater og måten vår organisasjon har håndtert en krevende periode med betydelige forstyrrelser for vår drift, skriver administrerende direktør Per A. Sørlie i en melding fra selskapet.
  • Pareto Bank rapporterte om resultatforbedring i andre kvartal. Resultatet før skatt var 170 millioner kroner. Det er en oppgang fra 116 millioner kroner i samme kvartal i fjor.
  • Det Aker-dominerte oljeserviceinvesteringsselskapet Akastor fikk et driftsresultat før skatt (ebit) på 2 millioner kroner i andre kvartal 2020, mot 27 millioner kroner i samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport torsdag.
  • Rubrikkselskapet til Schibsted, Adevinta, opplevde kraftig omsetningsfall i andre kvartal. De samlede inntektene falt med 16 prosent i andre kvartal, og endte på 1,45 milliarder kroner. 363 millioner kroner havnet ebitda på i andre kvartal, noe som er en nedgang på 15 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.
Kina unngår historisk resesjon med vekstcomeback

Spådde børsfall

Nordnet-analytiker Roger Berntsen trodde Oslo Børs kom til å åpne ned 0,3 prosent eller innenfor intervallet -0,6 til 0 prosent. Analytikeren viser til børsfallet i Asia i natt, som kom på tross av oppgangen på Wall Street.

«Ferske bnp tall fra Kina viste at landets økonomi vokste med 3,2 prosent i 2. kvartal. Dette var 0,7 prosentpoeng bedre enn ventet. Detaljhandelstallene derimot, skuffet. Det er naturlig å anta at veksten i verden først vil komme tilbake til gamle nivåer etter at en effektiv Koronavaksine er på plass.» skriver Berntsen.

Oljeprisen for et fat brent spot ligger i skrivende stund på 43,56 dollar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bloomberg: Saudi-Arabia og Russland støtter nedtrapping av produksjonskutt fra august