I nesten fire måneder har Spenn Technology vært suspendert fra handel på Nasdaq First North-børsen i Danmark. Torsdag åpnet handelen i selskapet igjen, og aksjen faller nær 80 prosent rundt klokken 15. Selskapet prises til 1,2 milliarder danske kroner.

Det er Stavanger-gründeren Jens Glasø som står bak selskapet.

– Vi er glade for å være tilbake og åpen for handel. Vi har brukt suspensjonsperioden klokt, nådd en enighet med Zanamaca for hvordan vi kan ta med seks millioner med Zanamaca-medlemmer til Spenn, og anskaffet Kazang Zambia, som gir vekst i dette markedet, sa Jens Glasø i en pressemelding i forrige uke.

Aksjen ble suspendert 8. juni som følge av at Nasdaq First North-børsen i Danmark ikke var fornøyd med informasjonen selskapet ga til markedet om det omvendte oppkjøpet, og krevde en nøyere beskrivelse av hva det nye selskapet skulle holde på med.

Kommunikasjonsdirektør Helle Mayor i Nasdaq First North Danmark forklarte overfor DN tidligere i oktober at suspensjonen ble besluttet fordi «selskapet endret identitet».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.