Tirsdagen endte med kraftig oppgang for Oslo Børs og ble etterfulgt med en oppgang på 1,3 prosent for de ledende amerikanske børsindeksene tirsdag kveld.

Oslo Børs bygget videre på tirsdagens opptur og endte til slutt med en oppgang på 0,67 prosent.

Spotprisen på nordsjøoljen brent, en sentral referansepris for oljehandel verden over, falt markant onsdag ettermiddag. Da Børsen stengte var oljeprisen ned fire prosent, og et fat olje ble handlet til rett under 85 dollar mot 89 dollar tidligere på dagen. Fallet kom etter nyheten om at EU vurderer å innføre et pristak på russisk olje på mellom 65 og 70 dollar. Pristaket er langt mer sjenerøst overfor Russland enn det mange hadde forventet i forkant, skriver Bloomberg.

Mandag var oljeprisen i en kort periode nede på 82 dollar fatet, etter en Wall Street Journal-artikkel om at oljekartellet Opec+ vurderer å øke produksjonskvoten fra og med desember. Dette ble senere tilbakevist av Saudi-Arabia.

Flyr kraftig opp

Flyr-aksjen har vært preget av enorme svingninger siden det ble kjent at selskapet Flyr gjennomfører en såkalt kriseemisjon. Mandag stupte aksjen over 20 prosent, mens den på onsdag har hentet inn noe av nedgangen mandag. Aksjen endte opp 13,43 prosent og ble omsatt for 0,7 øre da Børsen stengte.

Torsdag forrige uke ble det kjent at selskapet har hentet inn 250 millioner kroner i første del av kriseemisjonen. Selv om Flyr fikk inn den sårt tiltrengte kapitalen, viser det seg at flyselskapets egen ledelse ikke bidro med penger i første del av selskapets redningsplan.

Det kriserammede selskapet planlegger å hente inn til sammen 700 millioner kroner i fire omganger. Innhentingen torsdag var første del av den finansielle løsningsplanen.

Stille i Asia

Det var små bevegelser i det asiatiske markedet onsdag morgen. Hovedindeksene i Hongkong og Sør-Korea viste en positiv utvikling. Det er en svak nedgang på det kinesiske fastlandet og i Singapore. Tokyo-børsen holder stengt.

Sentralbanken på New Zealand har satt opp renten med 75 basispunkter – det største rentehoppet i historien. Det ble også vurdert en renteøkning på 100 basispunkter (ett prosentpoeng).

– Kjerneinflasjonen er for høy. Rentekomiteen var enige om at det er nødvendig med fortsatt innstramninger, sa sentralbanksjef Adrian Orr på en pressekonferanse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.