Dow Jones-indeksen falt ned 2,91 prosent mens den bredere S&P-indeksen falt med 2,7 prosent. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen gikk ned 2,2 prosent.

Mnuchin ringte søndag sjefene i de seks største bankene i landet og fikk blant annet bekreftet at de har «god likviditet». Senere uttalte han at USA går gjennom «sterk økonomisk vekst» med «robust aktivitet fra forbrukere og næringsliv».

Bekymring

Men finansministerens uttalelser ser ikke ut til å ha slått positivt ut på aksjemarkedet. Ifølge CNBC er fallet på Wall Street det verste noen gang på julaften. Fallet fører S&P-indeksen til «bear market» – som ofte defineres som et fall på over 20 prosent fra toppnoteringen.

– Det reiser ytterligere bekymring for folk om at det kanskje er noe større som foregår når det er nødvendig å ha telefonsamtaler med de største bankene, sier Nate Thooft i Manulife Asset Management.

Kaos i markedet

Markedet har også blitt rammet av meldinger om at USAs president Donald Trump ønsker å fjerne sentralbanksjef Jerome Powell, noe Mnuchin har benektet. Trump har flere ganger uttrykket misnøye med sentralbankens rentehevinger.

– Hvis Trump forsøker å fjerne Powell, kan det skape et kaos i markedet som får dagens situasjon til å se tam ut, sier Oxford Economics i en uttalelse.

På Twitter kritiserte Trump nok en gang sentralbanken, uten å nevne Powell.

– Det eneste problemet økonomien vår har, er sentralbanken. De forstår ikke markedet, de forstår ikke nødvendige handelskriger eller sterk dollar eller til og med demokratenes «shutdown» på grunn av grensen, skriver presidenten, som sammenligner sentralbanken med en golfer som mangler «touch».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kia E-Niro er den største elbilnyheten i år
DN har kjørt Kia E-Niro, som kan skilte med lang rekkevidde og ok plass til en folkelig pris.
02:42
Publisert: