Satt til en verden som kan minne om middelalderen, tar du i spillene «The Witcher» kontroll over karakteren Geralt of Rivia, som gjennom en rekke oppdrag i en åpen verden blant annet bekjemper diverse utenomjordiske fantasibeist.

Det første spillet i rekken, som kom i 2007, har etter hvert fått to oppfølgere, hvor det siste «Witcher 3: Wild Hunt» har vunnet flere internasjonale priser.

Idet 2010-tallet snart er over, kan selskapet bak spillene konstatere en eventyrlig børsopptur, og er Europas desiderte børsvinner på den brede Stoxx Europe 600-indeksen.

CD Projekt SA, det polske selskapet bak spillene, har siden 2009 steget hele 21.000 prosent på børs. Mye av oppturen skyldes den enorme suksessen til spillets tredje iterasjon, som nå også har kommet i filmformat gjennom en serie på strømmetjenesten Netflix.

Ifølge Bloomberg, som først omtalte saken, har selskapet oppnådd oppturen mens børsen i Polen, WIG 20-indeksen, har falt elleve prosent i samme tidsperiode. Stoxx 600-indeksen er opp 65 prosent i perioden.

Opp 86 prosent i år

Nyhetsbyrået skriver at mye av selskapets oppgang kom etter lanseringen av nevnte «Witcher 3» i 2015. Likevel er selskapet opp 86 prosent på børs bare i år. Ifølge Bloomberg har dette ført til et solid hopp i verdsettelsen av selskapet, som i skrivende stund skal ligge på 6,8 milliarder dollar.

Ifølge analytikere regner selskapet med en omsetning på 845 millioner dollar – fire ganger mer enn i 2015.

Lunken mottagelse

Selv om spillversjonen av «Witcher 3» ble møtt med hyllest av et nærmest samlet spillsamfunn verden over, har ikke suksessen på konsoll latt seg oversette helt til filmformat.

Siden tv-serien «Witcher» ble lansert på Netflix forrige uke, har norske medier stort sett vært nokså ambivalente. NRK ga serien terningkast tre i sin anmeldelse, mens VG ga den en firer.

I rollen som Geralt of Rivia i serien er Henry Cavill, som kanskje aller best er kjent som Supermann. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.