Hovedindeksen på Oslo Børs falt svakt fra start tirsdag, men like etter børsåpning steg indeksen til 0,14 prosent.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea mener det ligger an til en forsiktig oppgang på Oslo Børs tirsdag.

Klokken 13:00 har indeksen steget til 0,68 prosent.

Børsuken åpnet med en oppgang på 0,55 prosent, til tross for at markedene har falt mange steder ellers i verden.

Venter god inntjening

Det siste halve året har hovedindeksen steget over 11 prosent, som er langt mer enn de ledende indeksene på Wall Street.

– Markedene er høyt priset, men selskapene gjør det bra. Det ligger an til at inntjeningen i 2021 vil ende 30 til 40 prosent høyere enn før pandemien, så det støtter markedene, sier Robert Næss.

Denne uken starter resultatrapporteringen for tredje kvartal for alvor her til lands. I USA er den godt i gang og i Norge kommer det en rekke selskap denne uken, blant annet Norges største bank DNB, gjødselprodusenten Yara og hydrogenselskapet Nel. Næss mener resultatene for tredje kvartal ser lovende ut.

– Det blir spennende. I USA har vi sett en avmatning av inntjeningstallene, men i de siste tre, fire dagene har estimatene kommet betydelig opp. Da kan vi nok ende opp med at tredje kvartal blir bedre enn forrige kvartal og det er viktig for markedene, sier Næss.

Solide resultater fra olje og gass

Mandag kostet et fat nordsjøolje nesten 86 dollar. Det er en økning på nesten 30 prosent det siste halve året. Tirsdag formiddag er prisen 85 dollar.

– På kort sikt vil høye olje- og gasspriser medføre at selskapene i sektoren vil levere solide resultater. Det kan nok gi en god støtte, sier Næss.

Equinor-aksjen fikk med det ny toppnotering på nesten 237 kroner aksjen mandag. Det gir en markedsverdi på over 773 milliarder kroner.

Det betyr at markedsverdien på Equinor nå er mer enn dobbelt så mye som det nest største selskapet på Oslo Børs. Det er rekordhøye gass- og oljepriser som bidrar til å løfte Equinor-aksjen.

Investeringsdirektøren påpeker at man ikke må glemme klimatilpasningene, som kan legge en demper på oppgangen på lang sikt.

– Samfunnet er i full gang med å klare seg med betydelig mindre fossile brennstoffer og Equinor er på vei til å bli et fornybarselskap. Basert på det er jeg usikker på om oppgangen innen energi blir langsiktig, sier han.

Også analytiker i Nordnet, Roger Berntsen, ventet forsiktig oppgang fra start på Oslo Børs. Han tror børsen stiger 0,1 prosent fra start.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.