Oslo Børs åpnet flatt fredag morgen, noe som var ventet av analytikerne på forhånd. Kort tid etter åpning kryper hovedindeksen oppover, og etter tre minutters handel er Oslo Børs opp 0,49 prosent.

Blant de mest omsatte aksjene finner vi Equinor (+0,18 prosent), Aker BP (+1,95 prosent), Nel (+2,87 prosent) og Subsea 7 (+0,35 prosent).

– Vi tror børsen åpner flatt i dag, etter at futures i USA nå peker oppover, sa aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets en knapp time før Børsen åpner.

Strategen pekte også på at oljeprisen har kommet opp igjen, selv om den fortsatt er litt under nivået den var på da Oslo Børs stengte torsdag ettermiddag.

Roger Berntsen i Netfonds spådde også en flat åpning fredag morgen.

Torsdag endte hovedindeksen ned 2,55 prosent, noe som var det kraftigste fallet på over to år. Et kraftig børsfall på Wall Street dagen før, kombinert med oljeprisfall, ble løftet frem som drivere bak nedgangen.

Pilene peker opp i USA

Fredag morgen peker fremtidskontraktene for de amerikanske børsene oppover, etter nok et solid børsfall torsdag kveld.

Fremtidskontraktene for den ledende amerikanske indeksen Dow Jones er opp rundt 260 poeng, noe som tilsvarer en oppgang på en drøy prosent.

Fremtidskontraktene for den teknologidominerte Nasdaq-indeksen peker opp med 1,3 prosent.

Det er viktig å ha i bakhodet at volumet i fremtidsmarkedet ikke alltid er så høyt på morgenkvisten norsk tid, og derfor kan mindre handler gi store utslag.

Torsdag kveld ble en ny tøff dag for de amerikanske børsene, der energiselskapene tok føringen og sørget for at både Dow Jones og den brede samleindeksen S&P 500 falt over to prosent. For S&P 500 ble dette den sjette dagen på rad med nedgang, og nedgangen siden toppnoteringen forrige uke er nå på syv prosent.

Oljeprisen stiger

Oljeprisen peker også oppover fredag morgen. Etter at prisen på et fat nordsjøolje bikket under 80 dollar torsdag kveld, er oljeprisen opp 1,12 prosent fredag morgen til 81,16 dollar fatet.

Det er bare drøye 30 cent lavere enn da Oslo Børs stengte torsdag ettermiddag.

Samtidig har det roet seg på de asiatiske børsene.

– Det asiatiske markedet spretter opp igjen i dag, ledet av Taipei-børsen, som falt mer enn seks prosent i går, skriver DNB Markets Ole André Kjennerud i en rapport fredag morgen.

– Det er ikke uvanlig med en oppgang etter to dager med tungt børsfall, men det er for tidlig å si om markedsuroen nå ligger bak oss, fortsetter analytikeren.

Vi oppdaterer saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere Rema-kjøpmann: – Utrolig at det går an å behandle folk på den måten
Jan Knut Einarsen hadde drevet Rema-butikken i over 26 år og hadde planer om at sønnene skulle overta driften. Men Rema ville noe annet. - Jeg er fryktelig skuffet, sier han.
02:28
Publisert: