De ledende amerikanske børsindeksene åpnet svakt ned tirsdag, etter fem sammenhengende dager med børsfall. Men utover ettermiddagen og kvelden snudde det svakt opp, og avsluttet slik klokken 22 norsk tid:

  • Den brede S&P 500-indeksen steg 0,11 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq er steg 0,01 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen steg 0,28 prosent.

Førjulsuken er nokså rolig i markedet etter forrige uke, der en rekke ledende sentralbanker satte opp rentene, deriblant amerikanske Fed med 0,50 prosentpoeng.

Rentene og inflasjonen er fortsatt til stor bekymring, og i markedet er det en uro for at Fed skal heve rentene så mye at det sender økonomien inn i en resesjon.

Den store nyheten i så måte kom natt til tirsdag da den japanske sentralbanken overraskende økte intervallet for de lange rentene, altså kjøp av statsobligasjoner, fra 0,25 til 0,50 prosent. Det ga en umiddelbar respons i markedet med børsfall og sterkere yen. Sentralbanken holdt styringsrenten uendret på minus 0,1 prosent.

Følger med på Twitter og Musk

Det er fortsatt mye oppmerksomhet rettet mot Elon Musk, og særlig på hans mangslungne Twitter-aktivitet. Musk har i realiteten gitt seg selv sparken som Twitter-sjef etter flertallet på en meningsmåling han selv arrangerte, nettopp på Twitter, ba ham slutte. 57,5 prosent av de over 17 millioner Twitter-brukerne som stemte vil ha Musk ut av sjefsstolen.

Musk sa på forhånd at han ville slutte om han «tapte» meningsmålingen. Tross flere meldinger fra Musk etter at meningsmålingen var avsluttet, har Musk ennå ikke kommentert resultatet eller sin egen fremtid i Twitter på en meningsfull måte.

Mens Musk er aktiv i og på Twitter, bare fortsetter hans elbil- og batteriselskap Tesla å falle på børsen og aksjekursen endte med en nedgang åtte prosent ved børsslutt. Det er det laveste nivået siden november 2020.

Tesla-aksjen steg først da Musk tapte Twitter-avstemningen mandag, muligens i håp om at han nå vil vie mer tid til selskapet. Men mandagen endte til slutt med en liten nedgang.

Siden slutten av august er markedsverdien på Tesla mer enn halvert.

Denne uken tikker det fortsatt inn noen selskapsresultater, men ikke fra noen av de ledende selskapene på børsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.