Alle de tre ledende amerikanske børsindeksene åpnet torsdag med nedgang, men industritunge Dow Jones snudde senere til oppgang.

Ved stenging på Wall Street så det slik ut:

  • Den brede S&P indeksen falt 0,72 prosent
  • Industritunge Dow Jones endte flatt
  • Teknologitunge Nasdaq falt 1,71 prosent

Denne uken har så langt være en solid og sammenhengende opptur på Wall Street. Investorene har valgt å tolke den nye koronavarianten omikron som en mildere variant enn delta, og onsdagens melding fra Pfizer/Biontech om at vaksinen er effektiv med en tredje dose bidro til et løft på børsene.

Markant fall for Nasdaq

Det var altså teknologiindeksen Nasdaq som fikk det største fallet torsdag.

Indeksen tynges blant annet av Tesla- aksjen som falt 6,1 prosent torsdag.

Meme-aksjene Gamestop og AMC Entertainment falt også bratt torsdag. Gamestop-aksjen falt 10,37 prosent, mens AMC falt 8,93 prosent. Onsdag presenterte Gamestop ferske kvartalstall som viste et tap tilsvarende 104 millioner dollar i tredje kvartal. På forånd var det ventet et tap på 18,8 millioner dollar.

It-giganten Amazon faller over en prosent torsdag.

Ledighetstall

Før børsåpning kom ukens ledighetstall, som viste at det var 184.000 nye søkere til dagpenger sist uke, mot ventet 215.000.

Dette er det laveste nivået på nye dagpengesøkere i USA siden 1969, og det viser at bedriftene er forsiktige med å avskjedige folk fordi det er en generell mangel på arbeidskraft mange steder og i mange bransjer.

Samtidig er det typisk at mange bedrifter hyrer inn folk midlertidig de siste ukene og månedene før jul, uten å fornye kontraktene etter nyttår.

Fortsatt inflasjonsfrykt

Inflasjonen bekymrer også investorene, som venter i spenning på inflasjonstallene for november som legges frem fredag. Det er ventet en prisstigning på 0,7 prosent fra måneden før, og en årlig prisvekst på 6,8 prosent, noe som vil være den høyeste på over 30 år.

Samtidig kommer det rapporter, som i Barron's, om at prisene online er rekordhøye. Kombinasjonen av brutte forsyningslinjer og varemangel, og stort forbruk av varer i stedet for tjenester er hovedårsakene, begge utløst av koronapandemien.

Tallene fra Adobe, som følger varehandel på nett i USA, viser blant annet at prisene bare på klær i november steg med 17,3 prosent. Det er den niende måneden på rad at prisene stiger med ni prosent eller mer. Kun prisene på elektronikk fortsetter å falle, men prisene viser nå tegn til å flate ut.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.