«Investorer har ikke vært så pessimistiske siden den globale finanskrisen. Negativiteten blir drevet av handelskrig og resesjonsbekymringer», sier Michael Hartnett, sjefstrateg for investering i Bank of America Merrill Lynch (BAML) til Marketwatch.

Ifølge en undersøkelse, gjennomført av nettopp Bank of America, kommer det frem at fondsforvalterne ikke er spesielt optimistiske til fremtiden.

Siden bunnpunktet under finanskrisen i 2009 har S&P 500-indeksen vært gjennom en eventyrlig oppgangsperiode

Likevel var det en turbulent høst i 2018, hvor S&P 500-indeksen falt seks dager på rad i oktober. I desember ble bunnpunktet nådd, og indeksen falt inn i det investorer og aksjemeglere kaller «dødskrysset». Det etterfølges ofte av et børsfall, og er et kraftig salgssignal.

Den brede S&P-indeksen inneholder USAs viktigste 500 børsnoterte selskaper.

På starten av inneværende år var derimot den negative trenden snudd, og i 11 av de 13 første ukene av året steg indeksen. Nå nærmer den seg altså ny rekord.

Til sammen 179 forvaltere over hele verden har deltatt i undersøkelsen, og ifølge BAML skyldes den dårlige følelsen en frykt for pågående handelskriger USA er involvert i.

Tirsdag ble det klart at USAs president Donald Trump skal møte sin kinesiske motpart, Xi Jinping, under neste ukes G20-toppmøte. Håpet for mange bekymrede fondsforvaltere vil utvilsomt være at de to statslederne skal kunne finne en løsning begge landene kan være fornøyd med. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.