Investorene på mange av verdens børser har lenge nesten ignorert risiko, og sendt aksjekursene til stadig nye rekordnivåer.

Tirsdag tok imidlertid pessimismen overhånd på Wall Street med et fall på over én prosent for Dow Jones-indeksen. Men skal vi tro investeringssjef Nader Naeimi hos fondsinvesteringsselskapet AMP Capital er dette bare en forsmak på hva som er i vente.

Naeimi sier til Bloomberg News at børsene trenger en korrigering, og at flukten fra børsene vil bli utløst i Asia og reaksjonen etter Nord-Koreas prøvesprengninger.

– Dypere enn forventet

Fondet som Naeimi forvalter har ifølge Bloomberg slått avkastningen i sammenlignbare fond med 77 prosent det siste året. Investeringssjefen har nå 30 prosent av sine plasseringer i kontanter, gull og valutamarkedet.

– Det vi ser er en økning i markedsvolatiliteten. Dette vil kulminere i en dypere korreksjon enn forventet, sier Naeimi til Bloomberg.

Naeimi er ikke alene i troen på et kraftig børsfall. Ifølge CNN Money tror mange investorer at aksjer allerede er langt på overtid for en korreksjon – ofte definert som et fall på minst ti prosent fra en nylig toppnotering.

– Det er trolig ganske sikkert at det vil bli større svingninger på børsene i september, skrev investeringssjef William Lynch hos Hinsdale Associates i et kundebrev nylig.(Vilkår)

Nå er de her snart: Selvkjørende busser klare for norske veier
De selvkjørende bussene er her allerede. Fra nyttår blir det også lov å sette dem i drift.
01:41
Publisert:

Norges garasjer: Hos Morten Scharffscher er alt lov, bare ikke japanske biler
For noen mennesker er dette husets viktigste rom. Bli med inn bak norske garasjeporter
01:14
Publisert: