Nordiske banker får hard medfart i ny vurdering fra den britiske banken Barclays, melder danske Børsen.

For DNB senker banken kursmålet fra 169 kroner aksjen til 159 kroner aksjen. Det er likevel høyere enn prisen for DNB-aksjen da Oslo Børs stengte før 17. mai torsdag, da prisen lå på 156 kroner aksjen.

For de svenske bankene Handelsbanken og SEB anbefaler Barclays hverken kjøp eller salg, men kutter sin kursanbefaling for begge banker.

Handelsbanken meldte torsdag at banken nå stenger ned sine tre filialer i Estland, Litauen og Latvia som følge av svak fortjeneste og økte kostnader, blant annet kostnader til regeletterlevelse.

– Det finnes jo risiko med disse markedene, det har vi jo sett, uttalte Handelsbanken pressesjef Johan Wallqvist til DN torsdag. Han avviste imidlertid at nedstengningen hadde noen sammenheng med den pågående opprullingen av hvitvaskingsskandalene i Danske Banks og Swedbank.

Etter at den danske avisen Berlingske i 2017 avslørte at Danske Bank var knyttet til en enorm hvitvaskingsskandale i Estland har håndtering av hvitvasking vært høyt på agendaen, og øynene har særlig vært rettet mot Baltikum-området.

Blant annet har Swedbanks konsernsjef Birgitte Bonnesen blitt avsatt etter at banken var under stort press i starten av året da svenske SVT avslørte at 50 kunder i Swedbank har vært i stand til å overføre rundt 40 milliarder kroner gjennom banken.

Swedbank er banken som får aller hardest medfart av Barclays' nye vurdering fredag: Aksjens kursmål kuttes fra 245 til 159 svenske kroner, og kjøpsanbefalingen endres til nøytral. Aksjen har falt 1,5 prosent hittil fredag, og ligger i skrivende stund på 143,5 kroner aksjen.

Også Nordea-aksjen faller fredag, ned 1,1 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.