Casper Ruud har imponert stort på den internasjonale tennisarenaen i det siste. I helgen vant 23-åringen fra Snarøya sin åttende ATP-tittel da han gikk seirende ut av finalethrilleren i Sveits.

Nå er nordmannen ranket som nummer åtte i verden og snart klar for kamp i Paris i Grand Slam-turneringen Roland Garros. Suksessen på tennisbanen har gitt mange titall millioner kroner i premiepenger for Ruud.

Tennisstjernen gjorde en stund også stor suksess i aksjemarkedet etter å ha satset på vinneraksjer. Men nå har vinden snudd.

Opp og ned

Gjennom sitt heleide selskap Ruud Awakening har Casper Ruud satset på aksjer og har de siste par årene hatt 14–15 millioner kroner plassert i aksjemarkedet. I 2020 traff Ruud blink med sine investeringer, skrev Finansavisen. Dette året tjente tennisproffen nesten ti millioner kroner.

Ved utgangen av 2019 og 2020 satt Ruud nemlig med aksjer i vaksineselskapet Nykode Therapeutics (tidligere Vaccibody) og læringsselskapet Kahoot. Begge aksjene gjorde det knallbra i 2020 og ga tennisesset kraftige verdiløft.

Felles for begge selskapene er at de også har investor og milliardær Jan Haudemann-Andersen som stor aksjonær. Også han tjente grovt på disse aksjene i 2020.

Men i fjor snudde det brått for Ruuds aksjeinvesteringer.

Det ferske avlagte regnskapet for Ruud Awakening viser et underskudd på rundt 400.000 kroner, en kraftig nedgang fra året før. Og om tennisstjernen fortsatt sitter med de samme aksjene, har tapene blitt enda større i år.

– Jeg har aldri og kommer aldri til å kommentere hverken inntekter eller utgifter for Team Ruud eller Casper privat, sier Casper Ruuds manager Venke Aure.

Kraftige kursfall

Ved inngangen til 2022 satt nemlig Ruud Awakening med eierandeler i Nykode, Kahoot og it-selskapet Techstep. Alle disse tre aksjene er også de tre største posisjonene i porteføljen til Jan Haudemann-Andersen, som selv er en ivrig tennisspiller.

Ruud eide ved årsskiftet i tillegg aksjer i Nykode privat og gjennom selskapet Rttm Holding. Privat og gjennom de to selskapene satt han ved inngangen til 2022 på 265.000 aksjer i Nykode.

På det tidspunktet var eierandelene i Nykode, Kahoot og Techstep til sammen verdt i overkant av 23 millioner kroner.

Alle de tre aksjene har falt kraftig i verdi på Oslo Børs i år.

Legger man de samme eierandelene til grunn i dag, er de i dag verdt knappe 11 millioner kroner. Det vil bety et verdifall på nesten 13 millioner kroner på disse tre aksjene hittil i år. Av dette er rundt 12 millioner knyttet til Nykode. Ferske aksjonærlister mandag viser at Ruud har økt posisjonen i Nykode. Privat og gjennom de to selskapene har han nå 425.000 aksjer i det norske vaksineselskapet. Med dagens kurs er disse verdt rundt 15 millioner kroner. Også oppdaterte aksjonærlister i Kahoot viser at Ruud har kjøpt flere aksjer i dette selskapet i år. Gjennom sine to selskaper eier han nå tilsammen 80.000 Kahoot-aksjer.

Ruud Awakening satt ved årsskiftet også på aksjer i Ocean Geoloop, som gikk på børs i mars i år. Siden noteringen har aksjekursen falt rundt 24 prosent. Gjennom selskapet Rttm Holding, som ble etablert i fjor, eide tennisspilleren ved årsskiftet også aksjer i lakseoppdretterne Atlantic Sapphire, Icelandic Salmon og it-selskapet Nordic Semiconductor.

Penger i tennis

Selv om flere av Ruuds aksjer har gått feil vei i år, tjener han heldigvis gode penger på sin hovedgeskjeft, som er å vinne tenniskamper og turneringer. Ifølge ATP Tour har Ruud i år spilt inn 1,64 millioner dollar i premiepenger. Det tilsvarer nesten 16 millioner kroner.

Totalt i karrieren har Ruud samlet rundt 6,4 millioner dollar i premiepenger, ifølge ATP Tour, tilsvarende rundt 62 millioner kroner med dagens kronekurs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.