Toppsjefen i det svenske spillselskapet Cherry, Anders Holmgren, ble tirsdag arrestert for mistanke om grov innsidehandel. Svenske påtalemyndigheter har bedt om varetektsfengsling av Holmgren fordi de mener det er risiko for at den mistenkte kan unndra bevis.

Nå melder Cherry at styret i selskapet har besluttet å avslutte arbeidsforholdet til Holmgren som må forlate selskapet med umiddelbar virkning.

– Anders Holmgren har gjort en lønnsom innsats for Cherry Group, men med påstander om innsidehandel rettet mot ham, kan han ikke oppfylle sitt oppdrag, sier styreleder Morten Klein i Cherry i en pressemelding.

Tas godt mot i aksjemarkedet

Markedet setter pris på oppsigelsen.

Cherry-aksjen spretter opp på Stockholm-børsen på meldingen om at Holmgren må gå. Etter å ha falt noe etter at H

olmgren ble arrestert, stiger Cherry 3,3 prosent på børsen.

Norske Morten Klein er i tillegg til å være styreleder også selskapets nest største aksjonær med 14,4 prosent av aksjene. Selv har Klein på kort tid etter oppsigelsen en urealisert gevinst på rundt 30 millioner kroner som følge av kursoppgangen. Aksjeposten hans er verdt omtrent 970 millioner svenske kroner.

Storhandlet aksjer før resultatslipp

Cherry driver virksomhet innen nettspill, spillutvikling, nettmarkedsføring, spillteknologi og kasinovirksomhet. Letingen etter en ny administrerende direktør er i gang. Gunnar Lind er satt inn som fungerende administrerende direktør.

Dagens Industri skrev torsdag at Cherry sendte ut et positivt resultatvarsel fredag 13. april, og at det vakte oppsikt at toppsjefen Holmgren hadde storhandlet aksjer tre uker tidligere. Langot i Ekobrottsmyndigheten ville tirsdag imidlertid ikke si om det er disse handlene som er årsaken til arrestasjonen.(Vilkår)

– Kvikk og særdeles komfortabel
Mercedes CLS skapte en hel bilklasse. Nå er tredje generasjon her.
01:34
Publisert: