Idar Vollvik, som i sin tid startet mobilsuksessen Chess, har hatt en rekke konkursbegjæringer hengende over seg selskapet Ludo de siste årene. 

Nå er Ludo slått konkurs. 

Det er staten, ved Skatt vest, som står bak konkursbegjæringen. Kravet på 329.490 kroner har sin bakgrunn i forfalt merverdiavgift pluss renter, ifølge kjennelsen fra Bergen tingrett.

Dagens Næringsliv har ikke klart å få kontakt med Idar Vollvik tross gjentatte forsøk. Ludo Store la ut følgende beskjed på sin nettside fredag:

«Ved en formalia feil ble LUDO igår slått konkurs. Dette vil bli omgjort i løpet av kort tid. Vi ønsker deg en hyggelig handel!»

Meldingen er signert Svein Johnsen, styreleder, og Idar Vollvik, daglig leder.

Men Vollvik har flere kort i ermet. Forrige uke skrev han på sin private Facebook-profil at han har startet en ny nettbutikk. Den har fått navnet Trainy og skal selge treningsklær. 

Har tapt penger siden 2010

Bostyrer Egil Horstad som har behandlet konkursen av Ludo vet ikke hvor mye penger det er i boet eller hvem som er de største kreditorene. 

– Jeg skal ha et møte med selskapets tillitspersoner på mandag. Det er de som sitter med informasjonen. Det er helt umulig for meg å si akkurat nå. Jeg fikk konkurskjennelsen torsdag ettermiddag, sier Horstad. 

Idar Vollvik gjorde suksess med mobilselskapet Chess, men fikk aldri nysatsingen Ludo Store til å svinge. Ludo Store er en nettbutikk som blant annet selger klær, samt hud- og hårprodukter.

Selskapet som skulle være en av Vollviks redningsplanker har tapt penger siden starten av 2010. 

«Ikke betalt offentlig gjeld»

Ludo hadde et underskudd på nesten 13,6 millioner kroner i 2014 og 7,4 millioner i minus i fjor. 

Nettavisen skrev i februar i fjor at selskapet var registrert med 56 betalingsanmerkninger og at summen utgjorde nesten 2,3 millioner kroner. 

I revisors beretning fra 2014 står det: 

«Selskapets aksjekapital er tapt. Selskapet har ikke behandlet skattetrekk i samsvar med bestemmelsene i skattebetalingsloven. Selskapet har ikke betalt offentlig gjeld ved forfall».

Vollvik har også vært begjært personlig konkurs en flere ganger.

Tradet for 236 milliarder

Vollvik solgte Chess til TeliaSonera i 2005 og tjente totalt rundt én milliard kroner på selskapet. Deretter tradet han bort pengene på aksjer. Han gikk først fra én milliard til to milliarder – før det raknet. I 2006 tradet han for 236 milliarder kroner til sammen. 

Flere av Vollviks selskaper er blitt begjært konkurs en rekke ganger, men seriegründeren har reddet seg unna hver gang.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kamp om dyre dråper på under årets burgundslipp
Vinelskere stormet inn på vinmonopolet på Aker Brygge torsdag morgen. Mange er villige til å betale store summer for de 26 800 flaskene som legges ut for salg i polets spesialbutikker under vinslippet.
01:18
Publisert: