I en melding tirsdag skriver det chilenske lakseselskapet Salmones Camanchaca at det har planer om å gjøre en parallellnotering på Santiago-børsen i Chile med en tilsvarende notering på Oslo Børs.

Aksjene er ventet å bli solgt til mellom 38,50 kroner og 48 kroner, hvilket vil verdsette selskapet til et sted mellom 2,19 milliarder kroner og 2,73 milliarder kroner.

Salmones Camanchaca har ennå ikke formelt søkt om notering, men skriver selv at de vil notere seg 2. februar på begge børser.

Vil hente opptil 441 mill.

Selskapet planlegger også å hente inn mellom 354 og 441 millioner kroner gjennom utstedelse av litt over ni millioner nye aksjer. Ifølge selskapet skal nettoprovenyet brukes til å finansiere identifiserte organiske vekstmuligheter, og generell drift.

I tillegg skal morselskapet Compañía Pesquera Camanchaca redusere sin eierandel til rundt 67 prosent ved å selge rundt 12,6 millioner eksisterende aksjer. Gitt at alle de tilbudte aksjene blir solgt vil salget beløpe seg til 942 millioner kroner.

DNB Markets, Nordea og Pareto Securities har vært med som tilretteleggere.

Salmones Camanchaca har anlegg i tre områder i det sørlige Chile med et årlig slaktevolum på 60.000 tonn, hvorav 48.000 tonn er atlantisk laks. Selskapets totalt slaktekapasitet ligger på 75.000 tonn. Selskapet har rundt 1.350 ansatte. (Vilkår)

Fem savnet etter eksplosjon i borerigg
En borerigg i Oklahoma i USA eksploderte mandag.
00:47
Publisert: