Milliardæren Christen Sveaas´ investeringsselskap Kistefos har gjennom datterselskapet 1881 Group solgt hele aksjebeholdningen i prissammenligningstjenesten Prisguiden til svenske Price Runner.

Det melder selskapet i en børsmelding torsdag. Etter salget sitter Kistefos igjen med en gevinst på cirka 227 millioner kroner. En del av dette skal reinvesteres i det svenske selskapet Price Runner, melder selskapet.

– Vi gikk inn for bare 3-4 år siden med et mindre beløp og derfor er avkastningen unormalt høy. Vi hadde forventet å investere mer i selskapet, men det sier vel litt om reisen at man ikke trengte mer kapital og at vekst i både topp og bunnlinje har vært god siden vi kom inn, sier talsperson Gunnar Jacobsen i Kistefos.

– Vi selger fordi vi mener det var en god og riktig løsning for selskapet sammen med dets gründer og ansatte, men har re-investert en del av provenyet fordi vi fortsatt har tro på sektoren og den strukturen i PriceRunner som Prisguiden blir en del av.

Kistefos eier 51 prosent av Prisguiden, resten eies av Tini Invest som er eid av Amund Espelien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.