Onsdag kveld varslet børsterminalselskapet Infront at selskapet as Holding som er eid av investor Christen Sveaas hadde hyret ABG Sundal Collier for å undersøke markedet om et mulig salg av hans 2,3 millioner aksjer i Infront.

Det tok ikke mange timene før de fant ut at det var en interesse for Sveaas sine Infront-aksjer.

Torsdag morgen har Sveaas solgt alle sine aksjer til 27,50 kroner per aksje, som gir Sveaas 64 millioner kroner.

Da Infront gikk på børs i september i fjor var aksjene til Sveaas verdt 53 millioner kroner. Dermed har månedene på Oslo Børs vært lønnsomt for Sveaas som har tjent 11 millioner kroner bare på kursoppgangen.

Selger åtte måneder etter børsnotering

Sveaas har gjennom ventureselskapet Kistefos Venture Capital as vært aksjonær i Infront i en årrekke, men da selskapet børsnoterte seg i fjor høst solgte han seg noe ned i et salg som ga ham 62 millioner kroner.

Likevel har Sveaas vært tredje største aksjonær i selskapet etter de to gründerne Kristian Nesbak og Morten A. Lindeman frem til han nå selger seg ut åtte måneder etter børsnoteringen.

Christen Sveeas er representert i Infront- styret via sitt eierskap i Kistefos. Både styreleder Gunnar Jacobsen og styremedlem Benjamin Jonathan Christoffer Røer jobber begge i Kistefos som henholdsvis investeringsdirektør og analytiker. Også styremedlem Beate Skjerven Nygårdshaug har jobbet i Kistefos fra perioden 2006 til 2014. Totalt sitter det fem personer i Infronts styre.

En av de største i Norden

Infront er i dag en av de to største tilbyderne av børsterminaler i Norden, sammen med Bloomberg.

Selskapet gir sanntidskurser på aksjer, renter, indekser, valuta og råvarer. Dagens Næringsliv er en av Infronts kunder.

Infront-gründer Kristian Nesbak har også vært med på å bygge opp et annet børsinformasjonsselskap. I 1990 etablerte han Falcon, der Lindeman var en av de ansatte. Dette selskapet ble solgt til Reuters i 1994 før de to startet opp Infront i 1998.(Vilkår)

Annonsørinnhold: Bent Stiansen om fynsk mat
03:55
Publisert: