SPÅR MAGER VEKST I KJØPEKRAFT. Nordmenn vil få en reallønnsvekst på under en prosent i 2015, ifølge sentralbanksjef Øystein Olsen. Det er den laveste veksten i kjøpekraft på mer enn ti år. (DN side 4)

OLJE SAUDI-ARABIA ANTAR TROLIG OLJEPRIS PÅ USD 80 I BUDSJETT

Saudi-Arabias statsbudsjett for 2015 antar trolig en oljepris på 80 dollar fatet. Det sier John Sfakianakis, tidligere økonomisk rådgiver til det saudiarabiske finansdepartementet, melder Bloomberg News fredag etter at budsjettet ble lagt frem torsdag.

KOMMENTAR OLJEPRISENE LITT OPP ETTER SVEKKELSE GJENNOM JULEN

Prisene på oljekontrakter stiger mandag morgen med litt over en halv dollar pr fat, men ligger likevel noe lavere enn de gjorde da Oslo Børs stengte lille julaften. Prisen på kontrakter i nordsjøoljen Brent er rundt 80 cent lavere enn den var da Oslo Børs stengte for julen, mens prisen på kontrakter i den amerikanske referanseoljen West Texas Intermediate er redusert med om lag 40 cent i samme tidsrom.

OLJE BRANN SLUKKET I TRE AV FEM LIBYSKE LAGERTANKER

Ilden er slukket i tre av de fem oljetankene som i forrige uke ble satt i brann i den libyske oljehavnen Es Sider, etter angrep fra islamistiske militsgrupper. Det skriver Bloomberg News mandag morgen.

KOMMENTAR: BLANDET UTVIKLING PÅ ASIATISKE BØRSER MANDAG

Det er blandet utvikling på asiatiske børser mandag. Børsene i Japan åpnet opp mandag, men snudde senere ned på lavt volum. Ifølge Bloomberg News tynges aksjene i Japan av medierapporterter om at en mann i Tokyo blir testet for ebola.

Les også:

Euroen nær to års bunn mot dollar

– Krevende år for mange  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.