Svenske Erik Selin og hans selskap investerer 104 millioner kroner i teknologiselskapet Zwipe gjennom en privat plassering av fire millioner nye aksjer, kommer det frem i en børsmelding mandag kveld.

Dermed blir Selin og hans selskap Erik Selin Fastigheter AB en av de største aksjonærene i selskapet.

Investeringen kommer til å bli brukt til videreutvikling, kommersialisering og strategi, skriver Zwipe i meldingen.

Selin kjøpte aksjene til kurs 26,10 kroner per aksje – uten rabatt. Styret planlegger derfor ingen reparasjonsemisjon, heter det i meldingen.

– Styret mener at Erik Selin Fastigheter AB er en sterk og langsiktig investor, skriver styret i børsmeldingen.

Erik Selin har, ifølge Forbes, en formue på over fem milliarder dollar. Han er eiendomsutvikler og administrerende direktør i eiendomsselskapet Fastighets AB Balder.

– Selin fattet interesse for oss gjennom en anbefaling fra en annen stor eier i Zwipe. Siden har vi jobbet tett med ham for å få avtalen i havn, sier Zwipe-sjef André Løvenstam i en kommentar til DN

– Gjennom 2021 har vi inngått avtaler med flere globale og regionale betalingsaktører, og ikke minst har vi demonstrert teknologien vår for investorer, partnere og kunder. Vi opplever at det er en sterkt økende interesse for Zwipe fra alle parter, også blant profesjonelle /institusjonelle investorer, legger han til.

Han mener at Erik Selins investering i Zwipe er en anerkjennelse av at selskapet ligger godt an til å ta en lederposisjon i et globalt marked der forbrukerne ønsker seg sikre kontaktløse kortbetalinger uavhengig av beløpets størrelse.

– Med vår teknologi autentiseres den kontaktløse kortbetalingen med fingeravtrykket ditt. Alle transaksjoner er sikre, uten at du må ta på betalingsterminalen for å taste pin-koden, sier han.

Zwipe er et norsk teknologiselskap som utvikler betalingskort med fingeravtrykk for kontaktløs avlesing. Tidligere denne måneden kunne selskapet annonsere at det har lansert en pilot for kontaktløse betalingskort i Levanten-regionen i Asia. Piloten skal lanseres for toppsjefer og nøkkelpersoner ved opp til 20 banker.

– Vi er stolte over at vår partner MEPS er blant de globale pionerene og den første i MENA-regionen til å ta i bruk Zwipe Pay ONE, som baner veien for utsteder til å prøve og til slutt lansere den gode teknologien, sier Ramzi Saboury, sjefen for MEGA-regionen i Zwipe, i meldingen.

Hittil i år har Zwipe steget med over 31 prosent på børsen og har en markedsverdi på 828 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.