En drøy uke før julaften er det lite å glede seg over på Wall Street. De to siste ukene har vært tøffe for amerikanske investorer, og fredag gjorde bare vondt verre.

Da børsklokken ringte og meglerne endelig kunne ta helg, hadde alle de tre store indeksene falt med rundt to prosent:

  • Den brede samleindeksen S&P 500 falt 1,90 prosent.
  • Teknologibørsen Nasdaq falt 2,26 prosent.
  • Mens industribørsen Dow Jones falt 2,03 prosent.
og gjorde at tendensen fra forrige ukes spinnville handel

Handelskrigen mellom USA og Kina har ligget som et usikkerhetsmoment i aksjemarkedet i hele høst, og påvirket fredagen.

Kinas svake industri- og varehandeltall skapte uro i markedet og er med å forklare fallet. Kineserne klarte ikke å innfri økonomenes forventninger, og skyldte selv på handelskrigen med USA.

Også Reuters' avsløring om legemiddelgiganten Johnson & Johnson dempet markedet. Ifølge nyhetsbyrået har selskapet visst i flere tiår at babypudderet deres har inneholdt det kreftfremkallende stoffet asbest.

Selskapet har selv avvist anklagene. Nyheten ble uansett ikke tatt godt i mot i markedet, og aksjen sank som en stein ned -10,3 prosent.

Børsindeksenes fall gjør at de nå ligger på et lavere nivå enn da året startet. Dow Jones har falt med 2,89 prosent siden Wall Street åpnet 2. januar, og ligger på sitt laveste nivå siden starten av mai.

Vanligvis pleier desember å være en god måned for aksjemarkedet, men halvveis ut i årets siste måned, ser det mørkt ut på Wall Street.

Det er bare to låter «pianomannen» håper ingen spør etter
Har et repertoar på 4-500 låter - som kan få folk forelsket - eller skilt.
05:08
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.