Oppstartsselskapet Wework skal sparke minst 4000 ansatte. Det melder The New York Times, som viser til to kilder med kjennskap til saken.

Kuttene skal bli annonsert tidlig denne uken, og er en del av en større kuttpakke for å redde selskapet. Ifølge en kilde kan kuttene bli enda større. Totalt kan kuttene bli på så mange som mellom 5000 og 6000 personer, skriver avisen. Totalt jobbet det 12.500 personer i selskapet ved utgangen av juni.

I september gjorde kontorfellesskapselskapet WeWork seg klar for en emisjon og børsnotering. Selskapet hadde sist hentet inn frisk kapital med en verdifastsettelse på 47 milliarder dollar. Internasjonale finansinstitusjoner mente verdien lå på inntil 110 milliarder dollar ved en børsnotering. Det gikk imidlertid ikke som planlagt, og det hele endte i kollaps.

Adam Neumann var lenge toppsjef i Wework.
Adam Neumann var lenge toppsjef i Wework. (Foto: Eduardo Munoz)

Konsernsjef Adam Neumann forlot selskapet med en fallskjerm verd rundt 17 milliarder kroner. Det japanske investeringsselskapet Softbank har tatt kontrollen og tilført selskapet 9,5 milliarder dollar. Softbank forsøker nå å få orden på selskapet. Forrige uke ble det blant annet meldt om at T-Mobiles konsernsjef John Legere er aktuell for å ta over selskapet.

WeWork, som inngår langsiktige leiekontrakter med eiendomsselskaper for deretter å leie ut på korte kontrakter, har aldri tjent penger siden oppstarten for nesten ti år siden. I første halvår tapte selskapet 1,4 milliarder dollar fra en omsetning på 1,5 milliarder dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.