Fredag kom beskjeden om at Kleven verft i Ulstein søker konkurs mindre enn et halvt år etter at det kroatiske industrikonsernet DIV Group kjøpte verftet av Hurtigruten.

Konkursen rammer cirka 400 ansatte.

Bjørn Åge Hamre i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig er oppnevnt som bostyrer. Målet er å få til fortsatt drift på det tradisjonsrike verftet.

– Dette vil sikre arbeidsplasser og kunne gi en bedre løsning for kreditorene, sier Hamre, som imidlertid understreker at det er høyst usikkert om en oppnår en løsning der driften videreføres, og at det er mye som skal på plass for å få det til.

Da DN snakket med ham, var han på vei opp til verftet i Ulstein.

– Når jeg kommer opp i dag må vi se hvor mye bemanning man trenger for å holde minimumsbemanning.

Hamre forteller at de må ha hjelp av kreditorer og leverandører for å kunne holde hjulene litt i gang.

– Boets arbeidskapital er ikke-eksisterende, så vi er avhengige av hjelp fra flere parter for å få dette til.

Boets arbeidskapital er ikke-eksisterende
Bjørn Åge Hamre

Viktige brikker

En nøkkel til en løsning er ifølge bostyrer Hamre de to pågående prosjektene på verftet: Byggingen av en supplybåt som de overtok byggingen av fra Havyard, samt ombygging av en tråler.

– Videreføring av de prosjektene er nok en viktig brikke i å få til en videre løsning for videre drift. Dette er komplekst med mange involverte, sier Hamre.

– Har dere noen aktuelle kjøpere av verftet?

– Ikke direkte, men det er noen mulige kandidater. Vi ser på muligheten for nye eiere.

Har tro på videre drift

Olav Arne Høydalsvik, leder for Fellesforbundet Kleven Verft, forteller at de har tro på at man kan få til en løsning for videre drift.

– Det er jo det som er signalisert.

Hamre forteller at de ansatte mandag har fått beskjed om å møte på jobb som vanlig, men med beskjed om at det kan komme endringer på kort varsel.

Ifølge Hamre er gjelden foreløpig på cirka 300 millioner kroner, men dette tallet kan stige kraftig dersom også en ikke lykkes med å få til en løsning på de to pågående byggeprosjektene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.