Etter en blandet start på Wall Street, steg alle de tre toneangivende indeksene utover handelsdagen mandag.

Ved stenging endte industriindeksen Dow Jones opp 1,87 prosent. Den brede S&P 500-indeksen steg 1,18 prosent, mens teknologitunge Nasdaq steg 0,93 prosent.

Dermed hentet de tre indeksen inn mye av fallet fra fredag i forrige uke.

Omikron

De første omikron-tilfellene ble oppdaget i USA i forrige uke, men frykten for den nye virusvarianten ser ikke ut til å ha festet seg blant amerikanske investorer.

Blant annet steg flyprodusenten Boeing 3,72 prosent. Også de amerikanske flyselskapene United Airlines og Delta Airlines steg henholdsvis over åtte og seks prosent mandag.

Søndag uttalte Det hvite hus' smittevernrådgiver Anthony Fauci at de første dataene om omikron-varianten er «oppmuntrende», ifølge CNBC. Han skal også ha uttalt at selv om det enda er tidlig å kommentere utfallet av omikron-utbruddet, ser det ikke ut til at det er stor alvorlighetsgrad ved det.

I New York City er stemningen derimot en annen. Mandag ble det kjent at borgermesteren i byen Bill de Blasio vil innføre et krav om at alle ansatte i privat sektor er vaksinert, uavhengig av selskapets størrelse.

– Omikron er her, og det ser ut til at det er veldig smittsomt. Timingen er fryktelig med tanke på vintermånedene, sa de Blasio mandag.

Tesla falt svakt

Fredag ble det kjent at Tesla-sjef Elon Musk til sammen har solgt Tesla-aksjer for 90 milliarder kroner, etter at han torsdag solgte Tesla-aksjer for over én milliard dollar, tilsvarende over 9,2 milliarder kroner.

Før børsåpning meldte Reuters at amerikanske myndigheter har satt i gang en etterforskning av Tesla, som følge av at selskapet ikke har rapportert «godt nok» til aksjonærer om risiko knyttet til brann i selskapets solpanelsystemer.

Mandag falt Tesla-aksjen 0,59 prosent. Aksjen handles for rundt 1000 dollar, som er en nedgang på nær 20 prosent fra toppen i begynnelsen av november.

Alibaba-løft etter finansdirektørens avgang

Før børsåpning på Wall Street ble det kjent at Alibabas finansdirektør Maggie Wu trekker seg. I helgen varslet selskapet at det vil omorganiseres i to enheter, grunnet behov for å bedre konkurranseevnen.

Alibaba-aksjen steg i alt 10,44 prosent mandag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.