Meglerhuset ABG Sundal Collier er fortsatt preget av at stemningen i finansmarkedene har surnet.
Etter to rekordår på rappen, har 2022 startet betydelig tyngre. Fredagens andrekvartalstall viser at den negative trenden fra første kvartal fortsetter:
Omsetningen endte på 406,3 millioner kroner, omtrent en halvering fra 809,2 millioner i samme periode i fjor.
Resultatet før skatt kom på 99,1 millioner, også det en betydelig nedgang sammenlignet med 307,9 millioner i andre kvartal 2021.
ABG-aksjen falt 3,3 prosent fra start fredag, men har siden snudd til marginal oppgang.
Tror på flere oppkjøp
ABGs norgessjef Peter Straume minner om at årets andre kvartal tross alt var selskapets nest beste siden 2007, til tross for nedgangen fra i fjor.
Selv om kombinasjonen av Ukraina-krigen, inflasjonsfrykt og økende renter har gitt mye usikkerhet i finansmarkedene, mener han aktiviteten har holdt seg på et godt nivå.
– Særlig ser vi at det har løsnet litt i obligasjonsmarkedet, og for oppkjøp og fusjoner der det har tatt tid for ting å materialisere seg. Det kommer flere spennende internasjonale navn og kjøper fundamentalt gode norske selskaper som aksjemarkedet har mistet troen på, sier han.
De tre norske programvareselskapene Mercell, Ørn Software og EcoOnline er i ferd med å kjøpes av børs, hvorav ABG har vært involvert i de to førstnevnte prosessene. Straume tror det kan bli flere slike tilfeller i andre halvår, også i andre sektorer enn it.
Han sier ABG har en solid pipeline for alle sine produkter fremover. Av børsnoteringer mener han det fortsatt er store, solide selskaper som er mest aktuelle, og at det handler om å være forberedt på å utnytte de mulighetsvinduene som oppstår innimellom når volatiliteten i markedene roer seg.
Rekordårene er over
Bakgrunnen for ABGs resultatnedgang er at aktiviteten i finansmarkedene har roet seg betraktelig etter de euforiske tilstandene i 2020–21, som var meget innbringende for selskapets ledelse.
Meglerhusene tjener pengene sine på rådgivning, tilrettelegging av børsnoteringer, kapitalinnhentinger, obligasjonsutstedelser, analyse og meglertjenester.
ABG nøt derfor godt av en periode med euforisk stemning og mye aktivitet i finansmarkedene. Blant annet hadde man i løpet av 24 måneder hele 122 nynoteringer på Oslo Børs og tilknyttede markedsplasser som Euronext Growth. Til sammenligning er antallet hittil i år bare ni.
ABG verdsettes til rundt 2,9 milliarder kroner på Oslo Børs, der aksjen er ned rundt 35 prosent siden toppen i fjor sommer. Før det hadde kursen steget 360 prosent fra koronabunnen i mars 2020.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.