Panteselskapet Tomra legger fredag frem resultater for tredje kvartal.

Der fremkommer det samtidig at finansdirektør Espen Gundersen, som også har fungert som visesjef siden 2009, har gitt beskjed om at han vurderer å gå av i løpet av 2022.

Han vil sitte i rollen frem til en passende etterfølger er utpekt og på plass. Gundersen har vært finansdirektør siden 2003.

– Jeg har jobbet for Tomra i 22 år og alle gode ting kommer til en ende. Vi kommer til å vokse masse fremover og det blir travle tider i selskapet. Rollen som finansdirektør er dermed ikke en stilling en sitter i rett før en skal pensjonere seg, sier Gundersen på kvartalspresentasjonen, ifølge TDN Direkt.

Han understreker at hans vurdering om å fratre sin stilling ikke har noe å gjøre med Tomras nye administrerende direktør, Tove Andersen, som tiltrådte for rundt to måneder siden.

–Dette er en beslutning jeg selv har tatt, helt uavhengig av Tove. Det er aldri en perfekt timing for å si opp, sier Gundersen.

Resultatoppgang

I tredje kvartal tjente Tomra 466 millioner kroner før skatt av en omsetning på 2,88 milliarder kroner. Det er en forbedring fra samme periode i fjor da resultat før skatt var 403 millioner kroner av en omsetning på 2,58 milliarder kroner.

Kontantstrøm fra driften var 596 millioner kroner i kvartalet, opp fra 432 millioner kroner i fjor.

– I tredje kvartal fikk Tomra inntekter og et bruttoresultat på rekordnivåer. Aktivitetsnivået er høyt i alle avdelinger og vi har en sterk «pipeline» med prosjekter, sier toppsjef Tove Andersen i en børsmelding.

Toppsjef Tove Andersen
Toppsjef Tove Andersen (Foto: Mikaela Berg)

Ordreinngangen har vært et godt stykke over nivåene i 2020, opplyser selskapet. Pandemien fortsetter imidlertid å påvirke virksomheten, men i mindre grad enn tidligere. Den globale komponentmangelen er i hovedsak under kontroll, men representerer fremdeles en risiko, opplyser Tomra.

Verdsettes til over 70 mrd.

Det er det svenske investeringsselskapet Investment AB Latour som er største i panteselskapet, med en eierandel på drøyt 21 prosent. Øvrige topp 20-aksjonærer i selskapet er utelukkende fond og institusjonelle aktører.

Tomra er verdsatt til 72,2 milliarder kroner på Oslo Børs, og avsluttet torsdagen til sluttkurs 487,9 kroner. Fredag formiddag faller aksjen rundt halvannen prosent etter få minutters handel. Tomra har steget mer enn 16 prosent så langt i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.