Dagen startet blandet på Wall Street, men noen timer inn i handelen snudde det opp på samtlige av de toneangivende indeksene. Ved stenging endte både S&P 500 og Dow Jones med en markant oppgang. Nasdaq hadde den tyngste starten på dagen med en svak nedgang, men også teknologiindeksen hentet seg inn.

  • Den brede samleindeksen S&P 500 steg 1,42 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones steg 1,82 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 0,83 prosent

Det har vært uro i de fleste globale aksjemarkedene de siste ukene grunnet økt smittespredning, og onsdag ble det første tilfellet av den nye omikron-varianten oppdaget i USA.

Reiselivs-aksjer hentet seg inn

Det var altså teknologiaksjene som hadde det tyngst i åpningen. Blant annet falt Apple mer enn tre prosent, etter at giganten ifølge Bloomberg skal ha fortalt sine leverandører at etterspørselen etter særlig Iphone 13 har svekket seg. Noen timer inn i handelen har i imidlertid aksjen hentet seg inn og er ned 0,9 prosent.

Bedre går det for flyprodusenten Boeing, som steg over syv prosent på nyheten om at de kinesiske luftfartsmyndighetene har godkjent det trøblete Boeing 737 MAX flyet å gjenoppta driften i Kina for første gang siden mars 2019, ifølge Reuters.

Også Delta Air Lines, MGM resorts, Hilton Worldwide og Norwegian Cruise Line hentet seg inn etter at reiselivs-aksjene fikk en tung dag på børsen i går.

De amerikanske arbeidsledighetstallene for forrige uke endte på 222.000, lavere enn forhåndsestimatet på 240.000, ifølge CNBC. Rapporten kommer i kjølvannet av et stramt arbeidsmarked, der flere arbeidstagere enn noen gang tidligere målt forlater sine eksisterende jobber for nye muligheter.

Biden avviser ny nedstenging

Torsdag orienterte også president Joe Biden om tiltak knyttet til koronasituasjonen og den nye omikron varianten.

Det første tilfellet av omikron i USA ble påvist i California onsdag.

Presidenten presiserte samtidig at tiltakene som innføres for å bekjempe koronaviruset gjennom vintermånedene ikke skal innebære nedstenging av samfunnet. I stedet vil strategien være å oppnå høyere vaksineringsgrad og gi flere boosterdoser.

– Det innebærer ikke nedleggelser eller nedstengninger, men utbredt vaksinering og boosterdoser og testing og mye mer, sa Biden til reportere torsdag ifølge CNBC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.