Resultatsesongen ruller videre tirsdag morgen når Norges største bank DNB legger frem tall for andre kvartal og årets seks første måneder.

Samtidig kommer også resultater for DNB Markets, bankens meglervirksomhet og Norges største meglerhus. I andre kvartal 2022 endte DNB Markets resultat før skatt på 952 millioner kroner. Det var en nedgang fra samme kvartal året før da resultatet endte på drøyt en milliard kroner.

Selskapets omsetning endte på 1,85 milliarder kroner, opp fra 1,76 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

For andre kvartal på rad har finansmarkedene vært preget av uro og nedadgående trender, med bakgrunn i både krigen i Ukraina, skyhøy inflasjon og økende renter.

Halvering for konkurrent

Tallene fra DNB Markets kommer altså bare noen dager etter at konkurrenten ABG Sundal Collier la frem sine andrekvartalstall.

Etter to rekordår på rappen måtte ABG fredag forrige uke melde om en halvering i omsetningen i andre kvartal.

Resultatet før skatt kom på 99,1 millioner, også det en betydelig nedgang sammenlignet med 307,9 millioner i andre kvartal 2021.

Meglerhusene tjener pengene sine på rådgivning, tilrettelegging av børsnoteringer, kapitalinnhentinger, obligasjonsutstedelser, analyse og meglertjenester.

I likhet med ABG Sundal Collier nøt DNB Markets også svært godt av den skyhøye aktiviteten gjennom pandemien, der man over to år ønsket velkommen til over 100 nye selskaper på Oslo Børs.

Så langt i år har DNB Markets vært tilrettelegger blant annet for børsnoteringen av oljeselskapet Vår Energi.

– Det har vært få børsnoteringer, men bildet er ikke svart. Vi har vært rådgiver på den største noteringen som har vært. Den ene store vil jeg si, sa DNB Markets-sjef Alexander Opstad i forbindelse med fremleggelsen av førstekvartalstallene.

Sterkt førstekvartal

Til tross for uroen i markedet leverte DNB Markets likevel solide tall da første kvartal ble gjort opp i april i år.

Årets tre første måneder endte nemlig med en omsetning på 2,1 milliarder kroner, og et resultat før skatt på 1,2 milliarder kroner.

Det var det andre kvartalet på rad som endte med et resultat før skatt på over én milliard kroner for DNB Markets, etter at meglerhuset også i fjerde kvartal i fjor bikket milliarden.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.