Alexander Opstad har gjort lynkarriere i DNB, og ble i september i fjor formelt utnevnt til permanent leder av DNB Markets. Der viste han seg umiddelbart frem med en knallsterk debut og et påfølgende sterkt fjerde kvartal hvor meglerhuset tjente over en milliard kroner før skatt.

Nå er Opstad og DNB Markets langt unna milliarden. I løpet av årets tre første måneder har meglerhuset tapt 335 millioner kroner før skatt.

Sist gang resultatene var så svake var i første kvartal 2008 da meglerhuset tapte 673 millioner kroner før skatt.

Kollaps i omsetningen

Inntektene falt fra 1,85 milliarder kroner til 419 millioner kroner. Sist gang inntektene til DNB Markets var under en milliard kroner var i tredje kvartal 2015.

«På enkelte områder, som for eksempel børsnoteringer og annen kapitalrådgivning, er inntektene redusert som følge av lavere aktivitet enn i forrige kvartal», skriver DNB i en melding torsdag.

Etter å ha ledet DNBs aksjehandel i London ble Opstad aksjesjef ved hovedkontoret i Oslo i 2013. I fjor sommer rykket han opp som vikar i lederrollen etter Ottar Ertzeid, som fra 1. september er ny finansdirektør i DNB.

Ertzeid, som byttet rolle etter 18 år som leder av Markets, var svært fornøyd med valget av Opstad som avløser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.