Mandag morgen la det norske oljeselskapet DNO frem et bud på hele det færøyske oljeselskapet Faroe Petroleum.

Faroe skriver i en oppdatering senere mandag at de oppfordrer aksjonærene på det sterkeste å ikke foreta seg noe med tanke på budet.

Videre skriver Faroe at DNO ikke har tatt kontakt med Faroe før de kom med budet på selskapet.

«Styret i Faroe vil møte sine rådgivere for å vurdere budet, og videre kunngjøring vil komme med tiden», skriver selskapet.

Bitter ordkrig

DNO har i flere omganger kjøpt seg opp til å bli største aksjonær i Faroe og var i høst frempå med en anmodning om å få plass i styret. Det likte ledelsen i Faroe dårlig, og det utviklet seg til en bitter ordkrig der DNO ble beskyldt for å ha en hemmeligholdt strategi for å få kontroll over Faroes virksomhet uten å gi et bud med en passende premie til alle aksjonærene.

Mandagens bud avslører en premie på 20,8 prosent fra sluttkurs fredag i budet på 4,9 milliarder kroner for de utestående aksjene i selskapet.

Faroe kommenterer ikke premien på budet i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier – på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
01:00
Publisert: