Det var en treg og flat utvikling på Oslo Børs forrige uke. Deltagerne i DNs porteføljekonkurranse gjorde det hakket bedre med en snittavkastning på 1,4 prosent.

Hittil i år er det Arctic Fund Management som ligger best an med en avkastning på 29,1 prosent. Til sist i konkurransen ligger Sparebank 1 Markets med en avkastning på 13,1 prosent. Til sammenligning har hovedindeksen steget med 14,3 prosent i samme periode.

Nå har meglerhuset bestemt seg for å ta litt mer risiko.

Ut går dermed rederiet Fjord1, som betegnes som en bunnsolid midtstopper, til fordel for litt mer offensive posisjoner. Inn kommer Sparebank 1 SR-Bank og oljeselskapet DNO.

Petter Kongslie.
Petter Kongslie. (Foto: Foto: Sparebank 1 Markets)

«Fjord1 må denne gangen dessverre vike i et scenario hvor vi har begynt å lene oss litt mer fra «flight to safety» til litt mer risikoappetitt. Kan kanskje virke som om USA og Kina nærmer seg noe», skriver analytiker Petter Kongslie i en kommentar.

«Fintet ut»

Analytikeren er full av fotballmetaforer:

«Ettersom vi ligger under 1–0 til pause, så gjør vi et bytte hvor vår solide midtstopper blir byttet ut med en midtbanespiller i SR-Bank», skriver Kongslie, som påpeker at sparebanken ble «fintet ut» da den la frem resultater for tredje kvartal torsdag forrige uke.

Aksjen falt fem prosent den dagen.

«Vi opplever det som en overreaksjon og anser det dermed som en attraktiv mulighet til å gi aksjen plass i porteføljen», skriver Kongslie.

Meglerhuset gir også plass til oljeselskapet DNO som falt syv prosent på børsen torsdag etter å ha lagt frem tall for tredje kvartal som ikke levde opp til forventningene. Sparebank 1 Markets mener aksjen ble usannsynlig hardt straffet og at den nå handles på mer enn 40 prosent rabatt sammenlignet med det de mener er underliggende verdier i selskapet.

Satser på aksje som har gått 100 prosent

Hverken DNB Markets eller Alfred Berg gjør endringer i sine porteføljer denne uken. DNB Markets har så vidt gjort det bedre enn hovedindeksen med en avkastning på 15 prosent i år, mens Alfred Berg ligger så vidt under med en avkastning på 13,6 prosent.

Arctic Fund Management, med forvalter Albert Collett i spissen, har levert en avkastning på nesten 30 prosent i år og gjør denne uken store endringer i porteføljen. Ut ryker eiendomsselskapet Entra, it-selskapet Atea, Equinor og rådgivningsselskapet Crayon. Inn kommer Aker BP, Bonheur og Elkem.

Både Aker BP og Bonheur har hatt en fremragende utvikling på Oslo Børs så langt i 2019 med en avkastning på henholdsvis 30 prosent og 100 prosent.

Collett skriver i en epost til DN at råvarer og børser gikk sterkt på slutten av forrige uke, grunnet delavtale mellom Kina og USA. Forvalteren tror sykliske aksjer kan få fornyet positiv fokus.

-Vi bytter ut Equinor mot Aker BP som vi tror kan være mer elektrisk denne uke, skriver Collett.

Collett skriver videre at Bonheur har kommet litt ned fra toppen, men han tror fremdeles at selskapet har mer å gå på.

-Knallsterkt Q3 som viser at investeringene i wind supply treffer bra, skriver Collett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.