Arctic Fund Management stikker av med seieren i DNs porteføljekonkurranse i 2019.

I løpet av 2019 har de hatt en avkastning på 31,7 prosent på porteføljen sin.

Dersom du hadde investert 10.000 kroner i Arctics portefølje i 2019, hadde du altså sittet igjen med rett over 13.700 kroner i dag.

DNB Markets sikret annenplassen med en avkastning på 21,1 prosent. Alfred Berg Kapitalforvaltning fikk en avkastning på 20,3 prosent, mens Sparebank 1 Markets er å finne på sisteplass med en avkastning på 19,2 prosent.

Alle de fire deltagerne slo hovedindeksen på Oslo Børs, som i 2019 var på 17,8 prosent.

Vunnet 7 av 9 runder

– Det er alltid hyggelig å vinne en konkurranse. Nå har vi vunnet syv av ni år, så det viser vel at vi har litt greie på aksjevalg, sier Arctic-forvalter Albert Collett.

I fjor var det forvalter Alexander Larstedt Lager som hentet hjem seieren for Arctic Fund Management. Den gang vant de med en avkastning på 8,3 prosent.

Collett skal lede Arctics portefølje også i år. I den første uken er både Yara, Norsk Hydro og Grieg Seafood å finne i porteføljen.

– Vi satser på både Hydro og Yara fordi aluminiumsprisene har steget litt i det siste. Så både håper og tror vi at handelskrigen mellom USA og Kina kan få en løsning og at det bedrer seg gjennom dette året, sier Collett.

Han påpeker at Yara har en fordel nå, ettersom noe lavere gasspriser slår positivt ut på produksjonen.

Unngår små-aksjene i starten av året

Collett trekker også frem laks som en god sektor å satse på nå.

– Vi tror det er et strukturelt underskudd på laks i markedet på lang sikt, og at det vil vises i år. Vi tror lakseaksjer kan prises til rekordnivåer igjen i år.

Collett påpeker at den varslede lakseskatten kan spille inn.

– Men den kommer ikke før 2021. Derfor er vi ikke bekymret for det akkurat nå, sier han.

Av aksjer han holder seg unna nå i starten av året, finner man mindre aksjer som har gått bra i desember.

– Vi er litt engstelige for små aksjer som ble kjøpt opp til årsskiftet - dem kan det være litt for mye luft i. Da tenker vi at vi lar dem falle litt før vi plukker dem opp, for mange av disse aksjene kan være interessante likevel, sier Collett. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.