Mandag ettermiddag er Oslo Børs ned 3,65 prosent. Økende dødstall og videre spredning av Koronaviruset til land som Italia, Sør-Korea og Iran sørget for solid børsfall også på de asiatiske børsene.

– Korona-viruset vil nok prege markedene fremover, inntil man får litt mer kontroll på dette, sier forvalter Petter Tusvik i Alfred Berg Kapitalforvaltning.

Han tar inn Telenor i porteføljen for å gjøre den noe mer defensiv.

– Den burde være ganske upåvirket. Man ringer jo ikke mindre, sier Tusvik.

Alle fire forvaltere i DNs porteføljekonkurranse har nå Telenor i porteføljen.

Tusvik tar også ut Adevinta, Schibsteds internasjonale rubrikkselskap, av porteføljen. Det skyldes at selskapet la fremsvakere tall enn ventet for fjerde kvartal.

– Adevinta var i et godt drag, men stoppet litt opp etter tallene for fjerde kvartal. Det var litt høyere investeringer enn forventet, og skuffende tall for Frankrike. Vi tok den ut litt sent, for vi trodde tallene skulle være litt bedre, sier Tusvik.

Børsfall for Nel

Han beholder også hydrogenselskapet Nel i porteføljen, til tross for bratt børsfall mandag. Nel åpnet ned rundt åtte prosent mandag.

– Å ta den ut på den kursen ville være dumt, hvis vi hadde tenkt på å ta den ut, sier Tusvik.

Sparebank 1 Markets-forvalter Petter Kongslie tar derimot ut Nel denne uken.

– Etter to fantastiske uker av Nel, som har gitt 23 prosent avkastning, bytter vi den med Bonheur i ukeporteføljen ettersom vi mener selskapet er ett av de billigste innen fornybar energi, skriver Kongslie i en epost til DN.

Han peker på at Bonheurs svake tall for fjerde kvartal 2019 var preget av engangseffekter, og tror derfor at aksjen kan være en god kjøpsmulighet.

– Bonheur har sikret kontrakter på offshore vind-skipene sine for store deler av 2021 og 2022, og det kom ett par langsiktig positive nyheter som vi tror markedet mistet da fokus var på noe svakere enn forventet ebitda. For det første økte myndighetene fastpris-elementet på subsidiene i Storbritannia med 2,6 prosent, noe som får langsiktig effekt for de cirka 10 år gjenværende kontraktene til Bonheur. For det andre så la de til 370 megawatt vindprosjekter i utviklingsporteføljen sin, skriver Kongslie.

Holder på oljeaksjer

Tross fallende oljepriser, blir samtlige av porteføljeforvalterne sittende på oljeeksponeringen. Prisen på nordsjøolje lå på 56,3 dollar per fat mandag formiddag.

– Koronaviruset preger reisevirksomheten, og vi får et kortsiktig fall i oljeetterspørsel. Men hvis det blåser over vil det kunne komme stimulanspakker fra en del land som kan sette fart når dette forhåpentlig er over om en liten stund, sier Tusvik.

Hverken DNB Markets eller Arctic Fund Management gjør endringer i porteføljen denne uken.

– Oljeaksjer har kanskje falt nok i denne omgang, og vi tenker at Opec-møtet 5.–6. mars kan støtte oljeprisen på dagens nivå. Dette burde holde til at Aker BP og BWO kan bli interessante investeringer, skriver forvalter Albert Collett i Arctic Fund Management i en sms til DN. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.