Oljeprisene fortsetter ned også denne uken. Forrige mandag lå prisen på nordsjøolje på 56,30 dollar fatet – det laveste nivået prisene har ligget på siden januar 2019.

Prisene hentet seg noe inn igjen fredag morgen, men mandag ettermiddag er prisene nede på 54,18.

Likevel holder tre av fire aksjeeksperter i DNs porteføljekonkurranse på oljeselskap. Arctic Fund Management gikk tok inn Aker BP i forrige uke, og beholder dem denne uken.

– Vi tar Aker BP inn i en oljenaken portefølje. Selskapet vil få en interessant kontantstrøm de kommende årene. Oljeprisen har jo falt, vi lister oss inn igjen, men veldig forsiktig og kanskje litt tidlig. Vi får se, sa forvalter Albert Collett i Arctic Fund Management til DN forrige uke.

Bytter ut Equinor

DNBs aksjestrateg Paul Harper plukker Equinor ut av porteføljen etter at selskapet la frem kvartalstall for 4. kvartal forrige uke. Harper tar inn Aker BP isteden.

– Equinors kvartalsrapport var noe skuffende, og i etterkant ser vi at konsensusestimatene faller tilbake. Men vi vil fremdeles ha litt energieksponering, og tar derfor inn Aker BP. De legger frem tall denne uken, og vi tror de vil være forholdsvis gode, sier han til DN.

Harper peker på en lavere produksjonsvekst enn ventet i Equinor som en av årsakene til at de nå går for Aker BP isteden.

– Vi liker utbyttet de har i Aker BP, og de har en sterk produksjonsvekst. Derfor foretrekker vi dem nå, sier Harper.

Alfred Berg-forvalter Petter Tusvik beholder Equinor i porteføljen.

– Vi håper oljeprisen henter seg litt inn igjen, når Koronaviruset kanskje får lagt seg litt, sier han til DN.

Tusvik kvitter seg isteden med Norsk Hydro og Axactor etter skuffende tall i fjerde kvartal.

Også Telenor er ute av porteføljen, mens Adevinta og Nordic Semiconductor er tatt inn,

– Telekom har hatt en skuffende utvikling internasjonalt. Telenor har en del investeringer i Asia, så det kan være de er blitt påvirket av situasjonen i Kina. Da vil vi bytte ut Telenor med Nordic Semiconductor, hvor sentimentet er mer positivt. De har levert greie tall på Bluetooth-teknologi, og etterspørselen ser ut til å bli god i 2020, sier Tusvik.

Dropper Lerøy til fordel for største aksjonær

Sparebank 1 Markets satser på rabatt ved å droppe Lerøy Seafood Group fra porteføljen, og heller ta inn Lerøys største aksjonær, Austevoll Seafood.

– Blant sjømataksjene er Lerøy Seafood Group (LSG) vårt «top pick». Kjøper du LSG gjennom største aksjonær Austevoll Seafood, får du i dag aksjeposten i LSG til en liten rabatt (1.3 prosent), skriver forvalter Petter Kongslie i en epost til DN.

Kongslie dropper også Nordic Semiconductor, men tar inn eksponering mot fornybar energi.

– Denne uken gjør vi plass til Nel Hydrogen vårt topp valg innenfor fornybar energi i 2020. Etter at prisen på fornybar energi har falt signifikant de seneste årene, har fossilfri hydrogen blitt like billig å produsere som naturgassbasert hydrogen, skriver Kongslie videre, og påpeker at Nel har rekordmange potensielle prosjekter i ordreboken sin.

– Helt til slutt tar vi med oss at Bill Gates har bestilt ett hydrogendrevet skip for 650 millioner dollar for å øke fokus på miljøet, skriver Kongslie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.