Forrige uke falt hovedindeksen på Oslo Børs 1,2 prosent.

Ingen av de fire deltagerne i DNs porteføljekonkurranse maktet å levere positiv avkastning den uken, men ingen av dem ønsker heller å endre i porteføljene sine.

  • Best ut kom DNB Markets aksjestrateg Paul Harper med et marginalt fall på 0,4 prosent.
  • Hardest medfart fikk Sparebank 1 Markets med en negativ avkastning på fem prosent.

Holder på sensitive aksjer

Sparebank 1 Markets ble tynget av Komplett Bank og Seadrill, men aller mest av seismikkselskapet Magseis Fairfield som falt 31,3 prosent. Men meglerhuset et ved godt mot og krysser fingrene for en løsning i handelskrigen.

– Vi gjør ingen endringer denne uken og beholder vår eksponering mot høy-beta-aksjer i påvente av en form for løsning på usikkerheten knyttet til handelskrigen, skriver analytiker Petter Kongslie.

Aksjer med høy beta er mer følsomme for svingninger i markedet.

– Det skal mye til for at det nå ikke blir en løsning mellom USA og Kina, skriver Kongslie.

Både Wall Street Journal og New York Times skrev i helgen at Kina og USA skal ha blitt enige om flere punkter og at de to stormaktene nærmer seg en endelig avtale som kan bli signert allerede i slutten av mars.

Kongslie mener det interessante nå er at Kina tilbyr å redusere toll og andre restriksjoner på landbruket, kjemikalier og bilindustrien, og at USA vurderer å fjerne mesteparten av sanksjoner som ble ilagt kinesiske produkter i fjor.

– Den største risikoen til vår bastante formening om at det skal mye til for at det nå ikke blir en løsning, er motstand på hjemmebane om at betingelsene er for gode for den andre parten, skriver analytikeren.

Bytter ikke ut oljeaksjene

DNB Markets sin portefølje ble tynget av fall i oljeprisen, men reddet av Evry og Storebrand som begge steg over to prosent.

– Europris og Kongsberggruppen bidro også med positiv avkastning, mens lavere oljepris gjorde imidlertid at eksponeringen innen energi trakk ned. Aker BP og Equinor var begge ned med over to prosent. Det var lite selskapsspesifikke nyheter for porteføljen forrige uke, skriver Paul Harper.

Aker BP og Equinor er de to eneste oljeaksjene DNB Markets har. Også SR-Bank i Stavanger, som har en del utlån til oljerelaterte selskaper, har fått plass i porteføljen. Harper skriver at de har et positivt syn på oljeprisen for året og at de dermed ikke ønsker å bli mer undervektet innen energi enn det de allerede er.

– Ettersom porteføljen lå litt foran markedet og energi var det eneste som var betydelig svakere enn indeks, velger vi å holde porteføljen uendret denne uken, skriver han.

Her er stillingen

Omtrent to måneder ut i årets porteføljekonkurranse ser resultattavlen slik ut:

  • Sparebank 1 Markets har en avkastning på 2,5 prosent. Meglerhuset har tviholdt på Bank Norwegian-aksjen som har gitt ti prosent avkastning.
  • DNB Markets har levert en avkastning på 12,4 prosent. DNB Markets er blant dem som har gjort færrest endringer i porteføljen. Syv av porteføljens ti aksjer har vært med siden starten, deriblant Aker BP som har steget 39 prosent i perioden.
  • Arctic Fund Managements portefølje har steget 9,1 prosent. Også Arctic har hatt Aker BP i porteføljen lenge, men tok aksjen inn en uke senere enn DNB Markets og har dermed «kun» fått 19,1 prosent avkastning fra oljeselskapet.
  • Porteføljekonkurransens debutant er også den foreløpige soleklare lederen. Alfred Berg Kapitalforvaltning har levert en avkastning på 17,1 prosent med god hjelp fra Subsea 7, BW Offshore og Elkem.

Til sammenligning har hovedindeksen steget 9,8 prosent i samme periode.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå har det virkelig tatt av for Tesla i Norge. Her ser du hvorfor det neppe vil gi seg med det første
00:50
Publisert: