Wall Street åpner markert opp onsdag. Dette skjer etter nok en dag preget av dramatikk i oljeprisene. Alle de toneangivende indeksene er etter noen timer nær to prosent opp.

  • Industritunge Dow Jones er opp 1,96 prosent
  • Brede S&P 500 er opp 2,08 prosent
  • Teknologitunge Nasdaq er opp 2,31 prosent

I løpet natten falt nordsjøolje (brent spot) fra 20,3 dollar til 16,9 dollar fatet, det laveste nivået siden 1999. Nordsjøoljen var ned over 40 prosent så langt denne uken, og aldri før falt så mye på en uke.

Siden har oljeprisen hentet seg inn. Bare siden børsåpning i Norge har prisen steget med over 20 prosent. Nordsjøolje handles nå til over 21 dollar fatet, og er dermed opp sett dagen under ett.

Joachim Bernhardsen, analytiker i Nordea Markets, skrev i sin morgenrapport at bevegelsene i oljemarkedet viser at de negative prisene vi så i amerikansk lettolje mandag var mer enn en teknisk glipp.

– Markedet er i kraftig ubalanse. Opec+ har kutter produksjonen med nær 10 millioner fat om dagen, men dette trer først i kraft 1. mai. Inntil da kan overproduksjonen være så mye som 30 millioner fat per dag, skriver Bernhardsen.

Krisepakker

Senatet vedtok sent tirsdag vedtatt en krisepakke på 480 milliarder dollar til småbedrifter, samt koronatesting og sykehus. Dette bidrar også til oppgangen i markedet. Saken oversendes nå til Representantenes hus som kan godkjenne den så tidlig som torsdag, skriver CNBC.

– Det virker som aksjemarkedene tror at stimulipakker fra både myndigheter og sentralbanker er tilstrekkelig for å nøytralisere den økonomiske skaden påført av koronaviruset, sier Teeuwe Mevissen, seniorøkonom i Rabobank, til Reuters.

-Så lenge dette sentimentet dominerer markedet, virker det som om det ikke har noen betydning hva økonomisk data viser, sier han til nyhetsbyrået.

Tekofall tirsdag

Samtidig sprer fortsatt koronakrisen frykt og uro i markedene. Resultatsesongen for første kvartal er i gang, og de fleste selskapene melder om skader. For andre kvartal er det mest i det blå. Stadig flere selskaper trekker guidingene tilbake, rett og slett fordi de ikke klarer å legge frem fornuftige tall og utsikter nå som alt er usikkert.

Teknologigigantene Snapchat og Netflix la begge frem resultater etter stengetid på Wall Street tirsdag. Snapchat går fortsatt med underskudd, men resultatene var bedre enn markedet hadde ventet. Inntektene var blant annet på 462 millioner dollar, opp over 44 prosent fra samme kvartal i fjor. Aksjen stiger over 20 prosent fra start onsdag. Netflix faller over to prosent.

Tirsdag falt Wall Street markant. Teknologiselskapene på Nasdaq-børsen fikk mest juling tirsdag med et fall på 3,48 prosent, etter at olje- og energiselskapene mandag fikk gjennomgå hardest. Dow Jones endte ned 2,67 prosent, mens samelindeksen S&P 500 falt 3,07 prosent.

Alle de ledende teknologiselskapene – som Facebook, Amazon og Apple – falt markant tirsdag. En del av fallet kan muligens tilskrives IBM som sent mandag kveld la frem skuffende kvartalstall rammet av korona, og trakk guidingen fremover, også på grunn av koronakrisen.

Så lagt i år er den brede samleindeksen S&P 500 ned rundt 15 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.