Legendariske Warren Buffett er ekstremt optimistisk med tanke på USAs fremtid, og denne uken sa han på et Forbes-arrangement i New York at indeksen Dow Jones Industrial Average vil være «over 1 million» om 100 år. Det er grovt anslått 45 ganger Dow's nåværende nivå på rundt 22.400, som allerede er rekordhøyt, skriver CNN Money.

Buffett, som ifølge Forbes har en formue på formidable 78 milliarder dollar, synes ikke spådommen er latterlig i det hele tatt:

– Ikke hvis du gjør matematikken. Det er et fantastisk land vi bor i, sa han.

Og han kan ha et poeng: For 100 år siden var Dow på bare 81 poeng. I dag er indeksen verdsatt til nesten 300 ganger dette nivået, som følge av at USA har utviklet seg til verdens mektigste økonomi.

Å gå fra 22.400 til 1 million på 100 år kan absolutt la seg gjøre, ifølge CNN Money, som likevel medgir at mye kan gå galt på veien. Noen frykter en alvorlig konflikt med Nord-Korea, mens andre er bekymret for handelskriger.

Frykter knallhard landing

Milliardæren Mike Bloomberg uroer seg for at økonomien vil møte store utfordringer, blant annet på grunn av jobbras på grunn av den teknologiske utviklingen.

– Jeg kan ikke skjønne hvorfor markedet fortsetter oppturen, sa Bloomberg til CBS tidligere denne uken.

Skeptikerne frykter at slutten på aksjeoppturen vil bli svært smertefull, fordi aksjer er blitt pumpet opp til ekstreme høyder som følge av ekstraordinære stimuli fra Federal Reserve.

Flere advarer mot en aksjeboble.

Det er derimot ikke Warren Buffett redd for. Det er nettopp hans sterke optimisme og vågale investeringer opp gjennom årene som har gjort ham så søkkrik som han er i dag.(Vilkår)

Slik blir en kajakk til
Total tid på produksjonen er omkring seks minutter.
01:25
Publisert: