– Telenor jobber på spreng med å finne en langsiktig løsning for den indiske virksomheten, sier konsernsjef Sigve Brekke til TDN Finans 6. januar.

Han sa også at han ikke kan love at det blir noen avklaring i løpet av 2017, og at alle alternativer fortsatt er på bordet.

Et av alternativene synes å være Bharti Enterprises. 

Fredag bekrefter styreleder Sunil Bharti Mittal i Bharti Enterprises at de er i samtaler med Telenor om å kjøpe selskapets India-virksomhet. Han tror også at Telenor er i samtaler med flere parter. Mittal har snakket med den indiske nyhetstjenesten BloombergQuint, ifølge Economic Times of India fredag. Det er TDN Finans som melder om dette. 

Telenor-aksjen faller 0,30 prosent til 131,4 kroner. 


- Som Telenor tidligere har sagt ved flere anledninger ser vi på alle muligheter for vår indiske virksomhet. Utover det har vi ingen kommentar, sier kommunikasjonsdirektør Glenn Mandelid til Dagens Næringsliv.

I sluttfasen

Hindustan Times skriver torsdag at Bharti Airtel sies å være i sluttfasen av diskusjoner om å kjøpe Telenors indiavirksomhet

Ifølge avisens kilder vil avtalen bli ferdigstilt innen utgangen av februar, og samtalene med Idea Celluar skal være avsluttet, skriver TDN Finans.

Ofte nevnt

Det er ikke mange dagene siden den indiske avisen Economic Times meldte at Bharti Airtel vurderte å kjøpe Telenors India-virksomhet for 350 millioner dollar.

Meldingen kom 2. januar, og med denne dagens valutakurs tilsvarer beløpet litt i overkant av tre milliarder norske kroner. 

Telenor-aksjen steg kraftig på denne nyheten. På årets første handelsdag steg Telenor-aksjen 2,7 prosent. 

Tapsprosjekt

Tre milliarder kroner er ikke i nærheten av hva Telenors indiske eventyr har kostet selskapet. Etter at Telenor gikk inn i landet i 2008 med forhåpninger om å tjene stort i dette gigantiske markedet, har tapene vokst seg rekordhøye. 

Telenor har hatt et samlet tap på driften i India på 10,5 milliarder kroner siden oppstarten i 2009 og har investert mer enn 14 milliarder kroner. Det betyr at Telenor totalt sett har svidd av nesten 25 milliarder kroner på India-satsingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.