I en børsmelding tirsdag ettermiddag går det frem at Platekompaniet-gründer Egil Dahl har solgt 250.000 aksjer i konsulentselskapet Bouvet til snittkurs 496 kroner. Etter salget sitter Dahl, gjennom selskapet Vevlen Gård as, med 206.002 aksjer i selskapet, ifølge meldingen.

Han har dermed solgt aksjer for 124 millioner kroner.

– Helt enkelt har det å gjøre med at Bouvet-posisjonen utgjorde en tredel av porteføljen, noe som er for mye for én enkeltaksje. Det er grunnen til salget, det er et fantastisk selskap som er godt drevet, sier Dahl til DN.

Bouvet fikk som mange andre selskap på Oslo Børs merke det på kursen da børsen krakket i starten av mars. Men siden «koronabunnen» 18. mars, da kursen sto i 300 kroner, har oppgangen vært formidabel.

Tirsdag stengte Bouvet opp rett over to prosent, til kurs 502 kroner. Altså har aksjen steget nesten 70 prosent siden midten av mars.

Har fortsatt troen

Investoren og piloten Dahl har gjort stor suksess i aksjemarkedet siden han i 2008 solgte seg helt ut av Platekompaniet som han var med å starte tidlig på 90-tallet.

Gjennom selskapet Vevlen Gård as sitter Dahl på posisjoner i en rekke børsnoterte selskap i tillegg til Bouvet, blant andre elektronikkprodusenten Kitron, Europris, Multiconsult og Kid.

– Har du mistet troen på Bouvet?

– Nei. Jeg har fortsatt troen på selskapet, og sitter etter salget på en betydelig andel, sier Dahl, som også sitter i selskapets styre.

– Du er ikke redd for å ha solgt deg ut for tidlig?

– Det er jeg ikke. Jeg har ingen ambisjon om å treffe perfekt på bunner eller topper.

På spørsmål om dette er starten på et brannsalg svarer Dahl avkreftende. Han vil samtidig ikke avsløre hva han skal bruke pengene fra Bouvet-salget på. Før salget var Dahl gjennom Vevlen Gård femte største eier i Bouvet.

– Jeg har ikke tenkt på om det skal investeres videre. Jeg sitter fortsatt på en del andre aksjer, sier han.

Kjøpte før krakket

I starten av april sa Dahl til DN at han tok feil på hvor ille koronakrisen kom til å bli.

– De pengene vi tjente i fjor er borte nå, så her er vi status quo, sa Dahl da.

2019 ble beste år på børsen noensinne for Vevlen Gård, med et resultat før skatt på 208 millioner kroner etter en avkastning på egenkapitalen på hele 37 prosent.

Dahl opplyste den gangen at porteføljen i januar besto av 10–15 prosent kontanter. Mesteparten av dette brukte han til å kjøpe aksjer i februar og mars etter at markedet allerede hadde falt litt. Men i starten av mars smalt det for alvor. På to uker i mars falt Oslo Børs 25 prosent.

– Jeg tok feil på hvor ille koronakrisen skulle bli, sa Dahl.

Resultatoppgang for Bouvet i første kvartal

Bouvet meldte tirsdag om resultat for første kvartal, der det fikk et resultat før skatt på 83 millioner kroner, opp fra 69 millioner kroner i samme periode i fjor.

Omsetningen økte fra 564 millioner kroner til 641 millioner kroner.

– Vi suste inn i 2020 fulle av optimisme med kunder som trengte vår hjelp i utvikling av sine fremtidige og virksomhetskritiske løsninger. Frem til 12. mars opplevde vi fortsatt god vekst, normal drift og positiv utvikling. 12. mars måtte vi som følge av Covid-19 tilpasse oss en helt ny situasjon. Alvoret og det som ble en krise i verden krevde resolutt omstilling hos både oss og hos kundene våre. Resultatene i første kvartal ble meget bra, sier administrerende direktør Sverre Hurum i Bouvet i en melding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.