Forrige uke innkalte gruveselskapet Element til en ekstraordinær generalforsamling for å velge ny revisor fordi det var utfordringer i samarbeidet med EY som ikke ønsket å videreføre sitt engasjement.

Element ville gå videre med PwC som trakk sitt kandidatur fredag.

– Etter at PwC trakk sitt kandidatur, har vi gjennom helgen drøftet med revisorkandidater og jobber med flere alternativer for å styrke vår finans- og regnskapsfunksjon. Vi understreker at regnskapenes integritet ikke er utfordret på noe punkt og jeg er trygg på at vi vil finne en god løsning, sier Elements administrerende direktør Cecilie Grue, som legger til at hun ser frem til å oppdatere aksjonærene om utviklingen.

Hun påpeker overfor DN at de er i kontakt med flere revisorkanditater, men ønsker ikke å kommentere spesifikt hvilke revisorer som er aktuelle eller hva de gjør for å «styrke selskapets finans- og regnskapsfunksjon».

– Hvorfor trakk PwC seg?

– PwC trakk seg på grunn av det vi oppfatter som en vurdering av omdømmerisiko etter artikkelen i Dagens Næringsliv, svarer hun og viser til at DN sist uke kunne melde om at styreleder Lars Christian Beitnes er varslet om et gigantisk søksmål av svenske pensjonsmyndigheter.

Kraftig børsfall

Element avsluttet forrige børsuke forferdelig. Aksjen falt 14 prosent fredag etter at det ble meldt om utfordringer i samarbeidet mellom EY og Element.

Samme dag som EY sluttet som revisor, trakk finansdirektøren seg som følge av «reorganiseringen av finans- og regnskapsfunksjoner». I tillegg kom saken om det varslede søksmålet mot styrelederen.

– Min oppfordring er at han bør gå av umiddelbart og han vil selvfølgelig bli kastet på neste generalforsamling hvis han ikke gjør det. Han vil ikke overleve som styreleder etter dette, sa største aksjonær i Element, Rikard Storvestre, til DN forrige uke.

Lars Christian Beitnes bestrider dette i et innlegg i DN, og skriver at det ikke finnes et søksmål, ei heller et varsel om søksmål.

Hittil i år har Element-aksjen falt 72 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier – på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
01:00
Publisert: