Det lille it-selskapet Element, som tidligere holdt på med gruvedrift, stiger nærmere 30 prosent på Oslo Børs fredag.

Aksjen omsettes for om lag seks kroner, noe som gir selskapet en markedsverdi på rundt 109,8 millioner kroner.

Det kommer etter at selskapet torsdag meldte at det hadde inngått en intensjonsavtale for kjøp av kryptoselskapet Harmonychain. Tanken er å kommersialisere selskapets blokkjede-teknologi.

Element betaler 51 millioner Element-aksjer, i tillegg til 10 millioner garantier som blir utløst ved ulike milepæler. Element hadde en sluttkurs på 4,7 kroner per aksje ved stengetid torsdag ettermiddag.

Det betyr at eierne av Harmonychain i første omgang får aksjeverdier for rundt 240 millioner kroner. Selskapet kontrolleres av investeringsselskaper knyttet til investor Bjørn Erik Zachrisson.

Senere torsdag ble det også klart at Element hadde hentet 60 mill. i friske penger for å finansiere kjøpet. Dermed skal det utstedes 15 millioner nye aksjer til en pris på fire kroner stykket.

Thomas Christensen, som er nest største eier i Element, søkte om tildeling av 900.000 aksjer, og fikk ifølge meldingen tildelt 785.470 aksjer i emisjonen. Han er nest største eier og styreleder i Element.

Ellers på Elements aksjonærliste finnes en rekke kjente navn. Saga Pure, det børsnoterte investeringsselskapet der Øystein Stray Spetalen er en av eierne, er tredje største aksjonær i Element.

Investor Haakon Sæter fra Fredrikstad eier på sin side 1,73 prosent av aksjene gjennom sitt Silvercoin Industries as.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.