Storvestre har nettopp landet med flyet i Brasil. Han er hjemme igjen i Sør-Amerika etter en kort reise til Oslo hvor han blant annet har vært med i et flertall møter med gruveselskapet Element.

– Det er et selskap i krise, så da blir det en del krisemøter, sier han.

Storvestre er nest største aksjonær i Element, med aksjer verdt i underkant av 10 millioner kroner.

Foreslår revisor som styreleder

Selskapet er nå uten revisor etter at EY ikke ville forlenge sitt oppdrag etter utfordringer med samarbeidet. PwC trakk kort tid etter sitt kandidatur. Finansdirektøren har trukket seg og styreleder Lars Christian Beitnes har varslet sin avgang.

– Skal jeg gi ham honnør for noe, så var det god dømmekraft i denne situasjonen, sier Storvestre, som for et par uker siden ga Beitnes en ordentlig skyllebøtte.

Da luftet Storvestre tanken om at han selv var åpen for å bli styreleder. Den planen er skrotet. Nå har han sendt inn forslag til valgkomiteen om å velge Svein Erik Nicolaysen som ny styreleder.

Nicolaysen er statsautorisert revisor og bosatt på Sortland i Nordland, der Storvestre også bodde i sine yngre dager før han flyttet til Oslo og siden Brasil.

Nicolaysen ønsker ikke å kommentere saken.

Han og Storvestre kjenner hverandre blant annet fra børsnoterte Navamedic hvor de begge to har sittet i styret i en årrekke. Nicolaysen har og har hatt en rekke styreverv i norske selskaper.

– For å gjenskape tillit tror jeg at dette er et godt valg. Han er kanskje ikke så veldig kjent i børsmiljøet, men har en lang og god historikk, og en lang karriere som revisor, sier Storvestre.

«Det mest risikofylte selskapet»

Hittil i år har Element falt 80 prosent på børs. Bare de siste tre månedene har aksjen falt 62 prosent. I tillegg til revisortrøbbel og avtroppende finansdirektør og styreleder, er kursen trolig også presset ned av en låneavtale selskapet har inngått med fondet Alpha Blue Ocean.

– Det er ikke mye positivt som har kommet. Det er en krise når selskapet har hentet inn 150 millioner kroner og prises til 100 millioner kroner. De prosjektene de holder på med er det jo negativ prising på. Jeg velger å se på det som at oppsiden er veldig stor, sier Storvestre, som er kjent for å like selskaper med stor risiko.

– Det er vel det mest risikofylte selskapet på Oslo Børs, sier han.

Har supertro på krypto

Storvestre kjøpte seg kraftig opp i Element denne høsten i håp om at satsingen på kryptovaluta vil gjøre selskapet til et av verdens mest banebrytende.

– Det var ikke akkurat at de drev med gruvedrift som gjorde at jeg investerte. Det var token (kryptovaluta) som interesserte meg, sier Storvestre.

Element vil utstede sin egen token som skal være sikret i jernmalm som er eid av selskapet. På den måten skal man kunne kjøpe en token som gir deg rett til jernmalm. Dette har Storvestre voldsom tro på blant annet fordi det kan hindre at jernet ruster dersom det er for lenge opp av bakken, det gir gode muligheter for lagring, det brukes ekstremt mye jern i verden og fordi han har sett andre selskaper gjøre suksess med lignende.

– Det er noen som har gjort det på gull og sølv, men ingen som har gjort det på jern. Her kan man bli først og størst i verden, sier han.

Element kryptosatsing er imidlertid foreløpig lagt på is. I forbindelse med resultatene for tredje kvartal varslet selskapet at det utsetter utstedelse av sine token til en gang i løpet av første halvår og ikke i desember som planlagt. Årsaken er et kjipt marked for kryptovaluta.

– Det har vært en dårlig periode for alt som har vært krypto. Det som var fantastisk på starten av året er blitt et skjellsord, men det er sånt som roer seg, sier Storvestre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Julens kulturøkonomi
DNs politiske julekalender | Luke 17: Julen sikret Asbjørnsen og Andersen – og gir engelske teatre muligheten til å spille Shakespeare.
01:46
Publisert: