Det ble midlertidig handelsstans i Twitter-aksjen tirsdag, etter nyhetsmeldinger om at Tesla-gründer Elon Musk likevel akter å kjøpe mikrobloggtjenesten. Da hadde Twitter-kursen på få minutter steget nær 13 prosent til i underkant av 48 dollar.

Kort tid før stengetid klokken 22 norsk tid var handelen i gang igjen. Aksjen steg da om lag 21 prosent og ble handlet for i overkant av 51 dollar per aksje. Det endte på 52,05 dollar ved børsslutt.

Sent tirsdag kveld norsk tid meldte Twitter at det har til intensjon å fullføre budprosessen til den «opprinnelige» prisen fra Musk på 54,20 dollar per aksje, melder The Wall Street Journal. Avisen legger til at det fortsatt ikke er noen garanti for at Musk vil fullføre budet, og derfor kan det ikke utelukkes at en rettstvist mellom partene starter som planlagt 17. oktober.

Har sendt et brev

Ifølge Bloomberg har Elon Musk gått videre med sin plan om å kjøpe Twitter for 54,20 dollar per aksje, noe som priser selskapet til cirka 44 milliarder dollar. I et brev fra Musks rådgivere til Twitter kommer det frem at de vil stå ved budet, melder Financial Times tirsdag kveld. Twitters team er i ferd med å gjennomgå brevet, ifølge avisen, og det er ventet en høring i en domstol i staten Delaware allerede tirsdag ettermiddag, lokal tid. Det vil antakelig bety sent tirsdag kveld eller natt til onsdag norsk tid.

Det gjenstår å vite om Twitter-styret per i dag ønsker å anbefale eller akseptere budet fra Musk. Egentlig skulle partene møtes til en tvistesak om budet om mindre enn to uker fra nå av.

Trakk seg i vår

Dette er samme bud som Twitter opprinnelig godtok fra Musk tilbake i april, før Tesla-sjefen brått avblåste oppkjøpet og hevdet Twitter hadde brutt sentrale vilkår i avtalen – blant annet ved å ha gitt uriktige opplysninger om antallet falske brukere på plattformen.

Musk hevdet følgelig at han hadde rett til å trekke seg fra avtalen, noe Twitter har avvist at han kunne.

Også Bloomberg siterer tirsdag ikke-navngitte kilder som har kjennskap til et brev der Musk likevel opprettholder sitt tilbud.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.