Tredje kvartal er i ferd med å avsluttes, og det går ikke upåaktet hen hos elbilprodusenten Tesla.

Sjefen selv, Elon Musk, oppildner de ansatte i en intern epost som Bloomberg har fått innsyn i. Her røper Musk at selskapet kan gå mot et rekordkvartal.

– Vi har muligheten til å oppnå et rekordkvartal for leveranser, men vi må jobbe hard for å klare det, skriver sjefen.

– Dette er det høyeste antallet kjøretøy per dag vi noensinne har måtte levere.

Allerede tirsdag er det planlagt at Tesla skal holde sitt årlige aksjonærmøte. Selskapet skal også holde sin første såkalte «batteridag». Her er det forventet nyheter knyttet til Teslas batteriplaner for fremtiden.

Tesla skulle vise frem sine uknuselige ruter – Oh my f..king God
Her går det galt for Elon Musk under Tesla-demoen.
00:55
Publisert:

I eposten, som har fått tittelen «All hands on deck», skriver Musk at det er ekstremt viktig at å holde produksjonen så høy som mulig de ti neste dagene, skriver Bloomberg.

Tesla leverte rekordmange biler i fjerde kvartal i fjor, da nesten 115.000 kjøretøy ble levert. Selskapet håper å levere en halv million biler i 2020, og har så langt levert rundt 180.000.

Tesla er blitt yndet investeringsobjekt over store deler av verden. Aksjekursen har steget som en rakett så langt i år, og en aksje ble handlet til 442 dollar ved stengetid fredag. Ved inngangen av året sto kursen i under 100 dollar. Dermed har aksjekursen steget med mer enn 400 prosent så langt i år. Som følge av kursstigningen har Tesla blitt verdens mest verdifulle bilselskap med en markedsverdi på over 400 milliarder dollar.

Flere har pekt på at selskapet blir priset enormt mye høyere enn for eksempel Toyota på tross av at inntjeningen er betydelig lavere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.