Den teknologitunge Nasdaq-indeksen på Wall Street nådde i går rekordhøye nivåer, og det var et børsrally blant store amerikanske teknologiaksjer.

– En rekke utrolig store selskaper øker markedsverdien sin så raskt at de må få en fartsbot, sier den tidligere hedgefond-sjefen og kommentatoren, Jim Cramer, til CNBC. Han beskriver markedsbevegelsene som «helt elleville».

Etter en knalldag mandag sank riktignok både Amazon og Tesla tirsdag kveld.

Flere av de store amerikanske teknologiselskapene har steget mye på børs så langt i år.

Eksempelvis har Tesla-aksjen steget med hele 217 prosent de siste seks månedene, og netthandel- og teknologiselskapet Amazon har steget med 67 prosent i samme periode.

Og konsekvensen av det er at verdens aller rikeste blir enda rikere.

Om en legger de siste tallene fra Forbes Real-Time Billionaires til grunn er den samlede formuen til Jeff Bezos og Elon Musk på svimlende 2.390 milliarder kroner.

Til sammenligning er den totale markedsverdien for alle aksjer, og egenkapitalbevis ved Oslo Børs 2.370 milliarder kroner, ifølge Bloomberg.

Økt formuen med over 650 milliarder kroner

Verdens rikeste mann, Jeff Bezos, økte sin formue i går med nesten 120 milliarder kroner etter at Amazon-aksjen steg med nesten åtte prosent, skriver Bloomberg.

Bezos eier mer enn 57 millioner aksjer i Amazon, ifølge CNBC.

Ifølge Bloomberg Billionaires Index er formuen til Amazon-gründeren på hele 189 milliarder dollar, noe som tilsvarer i overkant av 1.700 milliarder kroner, den 21. juli.

Dette betyr at Bezos sin formue har økt med hele 74,4 milliarder dollar, eller 682 milliarder kroner, så langt i år, ifølge indeksen som oppdateres daglig.

Formuene til verdens rikeste kan variere betydelig som følge av svingninger i aksjemarkedene. Eksempelvis falt formuen til Bezos med over 60 milliarder kroner over natten i starten av mars, ifølge CNBC.

Tredobling for Musk

Tesla-sjefen Elon Musk har på sin side også gjort et realt byks med en økning i sin formue på nesten 450 milliarder kroner siden midten av mars, melder Forbes.

Forbes har beregnet seg frem til at Musk den 20. juli hadde en formue på 680 milliarder kroner.

Nettstedet skriver at Musk eier 21 prosent av Tesla, men at han har satt mer enn halve eierandelen som sikkerhet for lån.

Tesla er for tiden verdens mest verdifulle bilselskap, med en markedsverdi på i underkant av 2.800 milliarder kroner ved gårsdagens sluttkurs. Dette betyr at selskapet faktisk er verdt mer enn Ferrari, Ford, BMW og General Motors til sammen, ifølge Forbes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.