Verdens rikeste person, Tesla-gründer Elon Musk, lot i helgen sine følgere på Twitter avgjøre hvor stor eierandel han skal ha i elbilselskapet Tesla. Lørdag foreslo Musk at han skulle selge ti prosent av Tesla-aksjene – og ville høre om Twitter-følgerne støttet ham i dette.

Uansett om det blir et flertall som sier at han skal selge eller et flertall for at han ikke skal selge, så vil Musk rette seg etter hva flertallet bestemmer, skrev han på Twitter.

Og følgerne hans bestemte seg søndag kveld: 58 prosent støttet salg. Mer enn 3,5 millioner deltok i avstemningen.

"Myntkast til 25 milliarder"

- Vi er vitne til at Twitter-massene avgjør utfallet av et myntkast til 25 milliarder, skrev venturekapitalist Chamath Palihapitiya i en tweet-respons på Musks forslag, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Det er ikke helt feil. Dersom Musks følgere ber ham selge ti prosent av aksjene så tilsvarer det et salg av aksjer verdt drøyt 21 milliarder dollar, målt etter fredagens aksjekurs, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Det tilsvarer rundt 180 milliarder kroner.

Musk oppgir den pågående diskusjonen om at velstående i USA lar være å selge aksjer for å unngå å betale skatt. Selv skriver Musk på Twitter at ikke tar ut lønn eller får bonus og at hans eneste metode for å betale skatt er nettopp ved å selge aksjer.

Tre ganger så rik som Buffett

Selv om Twitter-følgerne skulle stemme for at Musk kvitter seg med Tesla-aksjer for 180 milliarder kroner så har han fortsatt aksjer igjen. Musks nettoformue passerte nylig 300 milliarder dollar, ifølge Bloombergs milliardærindeks – over 2.500 milliarder norske kroner.

Tesla-gründeren er ikke lenger bare verdens rikeste mann, men også den første som passerer 300 milliarder i personlig formue. Musk har hatt en formuesvekst på over 100 milliarder dollar så langt i år.

Elbilprodusenten fra California har passert den magiske grensen på 1000 milliarder dollar i markedsverdi. Det skjedde etter at bilutleieselskapet Hertz varslet at det ville kjøpe 100.000 Teslaer.

Elon Musk troner øverst på listen over verdens rikeste personer med stadig større margin. Musk er nå rundt tre ganger så rik som investorlegenden Warren Buffett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.