Børsene i USA steg fra start mandag, etter at første runde i Frankrikes presidentvalg endte med at sentrumskandidaten Emmanuel Macron og høyrepopulisten Marine Le Pen gikk videre.

Ifølge en meningsmåling utført av Opinionway er Macron nå storfavoritt til å overta presidentkontoret etter andrerundeavstemningen 7. mai. Macron har 61 prosent mot 39 prosent for Le Pen.

De tre store børsindeksene i USA er opp en drøy prosent etter dagens handel.

Dow Jones-indeksen steg 1,05 prosent, Nasdaq steg 1,24 prosent til nytt rekordnivå og S&P 500 steg 1,08 prosent.

- Markedet er klar for å vedde på at Macron blir Frankrikes neste president, sier Nomura-strateg Jordan Rochester til Wall Street Journal.

Samtidig holder amerikanske investorer også et øye med president Donald Trumps etterlengtede plan til skattereform, som ventes presentert på onsdag.

«Det kan igjen bli en «make-or-break»-hendelse for de amerikanske markedene», poengterer senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i LCG i en kommentar, ifølge Marketwatch.

På selskapsfronten har Halliburton lagt frem sin rapport for første kvartal 2017, hvor det justerte resultatet kom inn marginalt sterkere enn ventet og omsetningen kom inn omtrent på linje med analytikernes forventninger.

Evercore-analytiker James West tolker rapporten som positiv, og fremhever at Halliburtons omsetningsøkning i Nord-Amerika var 24 prosent mot kvartalet før, og at dette var langt sterkere enn Schlumberger, som leverte en vekst på seks prosent i kvartalet.

Halliburton-aksjen endte ned drøye 0,6 prosent mandag.

Foruten dette, stiger også Hasbro etter at selskapet la frem sterkere enn ventede resultater for første kvartal mandag. Aksjen steg 5,90 prosent..

Ellers på rapporteringsfronten, skal aluminiumsselskapet Alcoa legge frem sine tall etter stengetid i det amerikanske markedet mandag kveld norsk tid. Aksjen steg 5,17 prosent.

Videre har analytikerne i Morgan Stanley mandag tatt en gjennomgang av de amerikanske oljeserviceselskapene som har lagt frem førstekvartalsrapporter. Meglerhuset merker seg at rapportene hittil har vært blandet og at hovedkonklusjonen er at fundamentalene i USA fortsetter å bedre seg, mens utsiktene internasjonalt fortsetter å være usikre.

Morgan Stanley-analytikerne merker seg spesielt at subsea-segmentet i Schlumberger-datterselskapet Cameron International rapporterte sterk ordreinngang for andre kvartal på rad på fredag.

De tolker det som et positivt tegn for sektoren, og poengterer at meglerhuset venter en økning i endelige investeringsbeslutninger for subsea-prosjekter i 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.