Onsdag morgen meldte inkassoselskapet Axactor til Oslo Børs at styreleder Einar Greve har solgt 10,6 millioner aksjer, verdt 28,6 millioner kroner, i selskapet.

En snau halvtime senere meldte selskapet om at aksjeeiere som representerer mer enn 10 prosent av aksjene i selskapet hadde bedt styret om å innkalle til ekstraordinær generalforsamling for valg av nytt styre.

– Vi registrerer at styreleder har solgt en del av sine aksjer og at det er innkalt til ekstraordinær generalforsamling, sa administrerende direktør Endre Rangnes i Axactor til DN.

Han ble selv kontaktet rett før meldingen kom ut, men «har ikke fått vite hvem som har bedt om nytt styrevalg», hevdet han.

– Jeg har ikke oversikt over hvem det er, men det er vel kanskje med tanke på at selskapet nå har vært gjennom en periode med vekst det siste året. Man ser kanskje for seg en annen kompetanse og sammensetning i styret, sa Rangnes, som også har lang fartstid som toppsjef i inkassoselskapet Lindorff.

Fredag morgen ble det imidlertid kjent at Endre Rangnes selv er én av de ti aksjonærene som vil ha nytt styre.  

Her er hele listen over aksjonærene som vil ha nytt styre i Axactor:

* Endre Rangnes, konsernsjef i Axactor (Alpette as)

* Strategidirektør Vasili Johnny Tsolis i Axactor (Latino Investy as)

* Driftsdirektør Oddgeir Hansen (Fryden as)

* Frode Reiersrud, investor fra Hokksund (Vardefjell as)

* Kjell Reiersrud, investor på Vestfossen (Gvepseborg as)

* Andres Lopez Sanchez

* David Martin Ibeas

* Stefano Inguscio

* Banca Sistema

* Diradi

Magnus Tvenge, Jarle Sjo og Are Dragesund foreslås som medlemmer av valgkomiteen.

Det børsnoterte selskapet som ble opprettet så sent som i fjor opererer i dag i Spania, Italia og Norge, men har planer om å ekspandere i første omgang til Tyskland og etter hvert flere europeiske land.

Blant de største aksjeeierne i Axactor er storinvestor Torstein Tvenge, milliardær Trond Mohns bror Stein Mohn og investor Gunnar Hvammen.

Concierge på Aker Brygge: – Jeg liker at folk er fornøyd
Hvis folk ikke er fornøyde så blir jeg litt skuffet, forteller Arnfinn Fagermo. Han hjelper til med «alt» på Aker Brygge.
02:15
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.